Sunday, March 20, 2011

~KiSah aKu di KuaLa LumPur~

~stOry 1~

hari Jumaat yg lalu bermulalah perjalanan aku ke Kuala Lumpur untuk kesekian keberapaan kalinya aku ke Kuala Lumpur..perjalanan aku kali ini adalah kerana nk menghadiri wedding kwn aku yg sebenarnya kwn kepada kwn aku..oleh kerana aku baik dgnnnya dan rapat ala2 ayam denggannya, so aku kata dia kwn aku even tk la kwn sgt..

~stOry 2~

kitaorang stop kat R&R Tapah..masa selesai lunch, kete kwn aku ni viper nya patah..but tkder lak bengkel kat situ, so kitaorang ikat viper ngan tapi rapia..amik kau!!cantik gila..kau ada mcm tu??

~stOry 3~

nk dijadikan cita ari Jumaat tu jugak ada Gelanggang Raja Lawak Akhir 5..aku mmg tk sabar nk tgk Jozan, Man, & R2..sori Balas..i dont like you!!masa tgh2 fixed si viper ni, mata aku terpandang pada 2 makhluk Allah yg kebetulan terpandang mata aku..ala2 cinta yg bukan pandang pertama dan tak mungkin jadi cinta pandang pertama..mata aku terpandang mata si Mamu & Caca dari Raja Lawak 4..dia pandang aku pandang tpi aku wat2 tak kenal pun dorang!!rasanya dorang dlm perjalanan ke Shah Alam utk hadiri Raja Lawak 5 Final..kenapalah mata aku tak terserempak dgn si JOzan..itu lebih baik!!

~stOry 4~

wedding tu di Putrajaya, tpi aku ngan member ni bru 1st time ke Putrajaya, so byk kali sesat tk jumpa rumah kwn yg kitaorang plan nk tumpang tido..tido hotel malas.save cost..kenapa la byk sgt Presint2 di Putrajaya ni..hadoiiiii.tak sangka cantik jugak view Putrajaya ni..tpi harap maaf yg cantik itu bukan bangunan2 dimana PM duduk @ Menteri2 bertugas, tpi yg cantiknya apartment, kondo,2, banglo2, rumah2 teres yg ad kat situ..sukanya aku tgk umah2 ni..rasa mcm nk beli 1 kondo kat situ..kata kwn aku situ byk yg dah kawin..so kepada sesiapa yg bujang, berkerja di kawasan Putrajaya, menginap di salah satu kediaman disitu, "Can i know you?" feel free to contact me okay...hahaaha

~stOry 5~

bila dah selesai majlis kawin kawan kitaorang ni, next plan kitaorang ialah Nilai 3, kitaorang bukan nk bli brg kawin but nk jalan2 cuci mata beli apa yg menarik mata tpi yg tak menarik mata kitaorang ialah Nilai 3 penuh dgn abe2 afganistan, pakistan, dan stan2 yg sma dgnnnya..bila tgk aku ada yg kata "cantik la dia', "dtg dari mana", "org sini ker", "u mcm mamak" mcm2 la..nyampah aku..

~stOry 6~

hujan tersangat lebat di KL ni..rasa sgt sejuk, amat sejuk hinggan menusuk pundi kencing aku..oh tidak!!!!then balik, mandi, main tenet, tido..

~stOry 7~

lepas 3 ari 2 mlm di sini, kitaorang pun bertolak balik ke Kedah..rasa aman bila nk balik Kedah..mcm2 alkisah bila kitaorang nk balik Kedah..kitaorang berhenti rehat lunch kat R&R Tapah..oh tidak!!!makanan disini sungguh mencekik darah..nasi + gulai+ikan belah belakang rm8.00..ini tidak dpt diterima sama sekali..apa ingat amik ikan paus ker!!!so jgn pergi ker gerai TENAGA MURNI FOOD kat situ..blacklist!!

~stOry 8~

next hentian yg kitaorang gi kat Sg.Perak..oh tidak!!! makanannya nasi+ikan keli rm4.00..lagi sekali amat mencekik darah..mahal nk mampus..lauk tak sedap langsung..tak berbaloi!!so aku hanya dpt menjamah skit jer sbb ikannya berbau hanyir!!mmg tk pandai cuci ikan!!hampeh


~stOry 9~

masa aku tgh menulis ni, aku berada dlm kereta..woah!! aku update blog dlm kete tu.dlm hujan, internet sepoi2 signal tidak menghalang aku untuk berblogging..aku masih belum tiba di Kedah..pada masa aku menulis ini aku berada di kawasan Bukit Merah..sejuknya suasana..so internet menunjukkan ia dlm low signal, tk dapat nk update lagi..so aku update next time ok..bye2..


8 meletops dah komen! :

meo said...

9 story 1 entri... wow...

meo said...

9 story 1 entri... wow...

ishiko said...

internet sepo2 pn dpt update gak an.. hehe

syarih said...

mak aih banyak nya story...

CGG said...

WA....

AKAK SUKE RENTETAN CERITA NIE...:)

satu dalam seribu lah

Minah Kiwi said...

banyaknya story ko..gi kl pastu gi putrajay.. wah hebat uollss jalan2 pusing bandar gitew uollss

kenapa x singgah rumah minah kiwi kat KL.. i dah lama balik malaysia uollss.. cuma busy sikit.

blog pun dah lama x update. teruja plak nk update blog minah kiwi yang dah kena tutup lama tue..harus la uolss comment blog i nanti gitew

hope uollss sihat2 la.. since dah lama lost contact giteww. nanti2 kan la blog minah kiwi berwajah baru... zaasssss

Cik Sara said...

hai cik sara..
sama nama plak kita..
Dok kedah juga ke? hehehe..
Salam Ramdhan~

Minah Kiwi said...

lamanya uollss x update blog. busy ke? rajin2 la update blog nanti minah kiwi comment2 selalu.

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;