Tuesday, May 18, 2010

~ReAsOn BaLik aWaL TerMaNtOp~


Seorang BOSS entah macam mana MOOD dia memang baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi tapi alasannya mestilah MUNASABAH. Haaaa!!apalagi alasannya mestilah pasal SEMBAHYANG ajer! Tau-tau jer dah ader 4 orang pekerja bawahan datang MINTAK balik awal..

Pekerja 1 : A’kum Boss, boleh saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat
rumah, leh tak?
Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau, SEMBAHYANG JEMAAH lagi, banyak pahalanya..!


Pekerja 2 : Saya boleh balik awai kut Boss?
Boss : Hang apa pasai?
Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya SEMBAHYANG ZOHOR ker tak?
Ntah-ntah dia ponteng?
Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!


Pekerja 3: A’kum Boss!
Boss: Ha? pasai apa pulak ni?Nak balik awal gak ka?
Pekerja 3 : Errrrr!!Yer boss, boss baik!!he..heee!
Boss: Alasan apa lak hang nie?
Pekerja 3 : Saya nak balik SEMBAHYANG JENAZAH.. Ada orang kampung saya meninggal pagi tadi, nak Sembahyang Jenazah…!Boleh kot boss yer, pulang awal?
Boss : Tak bolehhh!!!Itu Fardhu Kifayah jer!Orang kampung lain yang
ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!!Dah!Pergi buat
kerja..

Pekerja 4: A’kum Boss! Saya nak balik awal boleh tak ari nie?
Boss : Pasai Apa?
Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kata dia dah boleh SEMBAHYANG!
Boss: Ya ka? Ha! Kalu macam tu awak baliklah…Kesian awak dah seminggu
tunggu!!!
Pekerja 4 : Tima Kacih Boss!!!Heee..hee
p/s ~ ada berani tak kasi reason macam ni kat BOSS?try ar..hihi..




37 meletops dah komen! :

Mr Rulez said...

boleh guna ker reason 2..takut bosh kasi notis pmecatan serta merta..hehe

tp bosh 2 asl plak ttibe mOod dy bek..;)

meo188 said...

bos yg sporting..h huhuhuhu :p

meo188 said...

bos yg sporting..h huhuhuhu :p

Lynn Nasir said...

hahahha..lawaknye, kan best kalau betul mende ni boleh berlaku..

rizputra7 said...

hehehe ada ker bos macam nie?...

zan-xray said...

Kenapa bos tu kesian lak staff dia sminggu tunggu?
hehehe... wat2 tanya lak.

rAy jR...@...Aliff said...

kakakaka...ni mmg terbaek..gwe pon nk balik gok....xtahan dh nie..kakakkaa

syuQ said...

hehe..besh cite nih. meh ar join kontes cite klaka anjuran aku.collaboration wif Kartunis Ujang.

Maimunah said...

mana aci.pasal 1 minggu tggu trus dapat cuti?akak nak suruh hubby akak wat macam ni la.

Anonymous said...

so funny.i loike.

eMiNz said...

best3x..=)
tp klu sy nk wat reason camni xleh la cz sy lom kawen lg..ahaks.. =P

zella y said...

amboi3..sportingnya boss kalau bab yg "tu" heheh

hans said...

hahahhaha
serius gila tul boss dia nih
itu plak dia kasi balik
hahaha

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Rulez ~ pikir la sendiri..hihi.

~AkukahMilikmu~ said...

Meo ~ so cari lah boss mcm tu k..

~AkukahMilikmu~ said...

Lynn ~ kak lynn, klu betul jadi bankrup la company tu.

~AkukahMilikmu~ said...

RizPutra ~ rasa2 ada ker tak?

~AkukahMilikmu~ said...

Zan X-Ray ~ tu la pasal abg zan ni.wat2 tanya plak..nk kena lempang la tu..dushummmm...

~AkukahMilikmu~ said...

Ray Jr~ balik ar..

~AkukahMilikmu~ said...

SyuQ ~ orait babe nanti i terjah.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ akak try ar..gud luck..hehe

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ i loike too....

~AkukahMilikmu~ said...

Eminz ~ hantam jer reason ni..mana tau boss pun sengal..tiba2 kasi.

~AkukahMilikmu~ said...

Zella ~ boss ni mmg macam tu..sama sengal mcm anak buah.

~AkukahMilikmu~ said...

Hans ~ tu la pasal..boss dia sewel jap..

Maimunah said...

sarah sokong akak kerni?terharunya.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ kak, yer ar..100% sokong ni.

Cik Dara said...

Hampeh betul bos ni tpi Cik Dara cukup suka.ble?

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Dara ~ dah agak dah..klu bab mcm ni cik dara paling expert.

Cik Dara said...

haha.expert ker i ni?i suke.expert skit je.

Anonymous said...

this is the best joke!

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Dara ~ expert la tu..kira lagi expert dari Sara.

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ thanks.

Cik Norfa said...

lawak abih la..hehehe

Hanis Kamis said...

ahahaha..
tade alasan untuk pompuan plak ke?

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Norfa ~ thanks sbb sudi baca..

~AkukahMilikmu~ said...

Hanis ~ wat masa ni alasan untuk lelaki jer..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;