Wednesday, May 5, 2010

~JaNgaN TunGgu LaMa, NanTi RePut ~

Malam ni aku kembali lagi..bukan DOKTOR @ USTAZAH @ TYPEWRITER tapi sebagai seorang PEREMPUAN MELAYU SEPARUH TERAKHIR a.k.a LADY SARA..aku dengan suka hatinya on la facebook aku even aku jarang sgt layan facebook ni..tup2 ada la kawan lama aku spesies dugong ni add aku..kawan lama masa sekolah ni jugak kawan kepada ex-bf aku..aku gelarkan dia MR.A (mmg nama sebenar)..sebenarnya aku dah lama nampak facebook MR.A ni tpi aku wat bodoh jer..mls nak add..oleh kerana dah di add aku pun approve la..tiba2 dia ajak chat, aku pun chat la jugak..
Nama pun kawan lama, apalagi mulalah soal aku A-Z..life aku mcm mana, dah kawin ker belum, dah ada anak ker?dia pulak dah kawin..aku pun terus terang la aku belum kawin, macam mana nak ada anak!!tup2 terus dia kata kat aku 'JANGAN TUNGGU LAMA, NANTI REPUT'..rasa angin jer 1 badan aku..aku bengang sebenarnya dengan ayat mcm ni & aku jugak rimas klu org tanya aku napa tak kawin lagi..aku nak wat macam mana klu jodoh tak sampai lagi..even seru dah ada, calon takder aku nak wat cmner..serabut kepala otak aku, kekadang aku rasa nak lari dari Kedah nie..

Umur mmg jadi masalah klu kat luar bandar mcm Kedah ni..klu kat KL umur 27 tpi still single, it's not a big problem..tpi di Kedah, jadi 1 masalah pulak. org akan mengata lebih2 lagi jiran2 yg ala-ala Mami Jarum..dapat crita mula sebar mcm ASTRO..ada pulak tu mcm CNN, BERNAMA, & AL-JAZEERA..menyampah gila..tolong la doakan..nak jer aku kata kat diorang nie, 'DAH JODOH TAK DER LAGI, AKU NAK WAT MACAM MANA'..mentang2 lah anak diorang sume dah kawin..nasiblah mak abah aku tak tanya soalan mcm ni..klu tanya kompem aku lari gi Puchong,kenapa PUCHONG?pasal abah aku ada beli umah kat sna, so lari ke situ la..
Balik pada kisah MR.A spesies dugong ni, masa dia tanya tu mmg salah time, aku mmg moody masa tu, apalagi mmg kena 'sembur' dengan aku..aku dah tak peduli dia kawan ker apa..aku pun kata la kat dia jadi la matured skit..kita masing2 umur 27..so cakap pun matured la skit..klu dah tak kawin tu maknanya jodoh tkder lagi..paham jer lah..doakan jer aku cepat sampai jodoh..ni tak, SIMPATI pulak kat aku..nak wat apa simpati.takder maknanya aku nak simpati..bukan budak kecik nk simpati2 ni..

Kalau kira kawan2 aku, sumenya dah kawin..yg tak kawin lagi aku n best fren aku..jodoh kami ni malu2 skit nk kuar skang ni, so terpaksa la bersabar..bukannya aku tak cuba cari jodoh aku, aku pun bukan tkder kapel sebelum ni, aku kembali single pun baru 1 tahun, so aku nak relax jap dari bercinta ni..release otak jap..takder maknanya aku nak jual mahal ker apa..jual sedang2 jer..ok la dari tak jual langsung!!

p/s ~ so sampai sni nukilan cinta aku..mlm ni panas, nak wat per pun malas..aku perlu berseksi jap untuk kembali rajin..Gud Nite..'imagine' la seksi mcm mana aku..



32 meletops dah komen! :

AISHA SAAD said...

uishhh relaxx!
nak wat cm mn kan kalau jodoh tak dakk lagi..
sabar jelahh ehh.
jgn grng2 sgt, takot denn ni haa. hee

ika honey bunny said...

sabar sis. kalau ade org duk sibuk tanye2 lagi bile nak kawen, jawab je camni.. "hang tolonglah carikan calon!sibuk sgt nk tengok aku kawen"

zella y said...

sabar kay...
sy fhm sgt prasaan mcm ni...

i'm 28... blum kawen.. xde jodoh lg kn... paling stress skrg ni adk i nk tunang,smua org plak ty i ni bila nk kawen...

kdg2 sabaq pn boleh jd xsabaq..

zan-xray said...

Jangan la lari jauh2 sangat Sara. meh duk kat Taiping nak.

macam tu la orang keliling kita, biar je masuk telinga kiri keluar telinga kanan.

rizputra7 said...

ohh sara tua setahun rupanya..jodoh sara ada tue..dia tengah nyorok...

butterfly said...

i ingatkan..even kat kg sekalipun..dah berubahlah mind set..
i mean..27 still single..ok wut..

rupanya still mcm tu jgk erk??

meo188 said...

samelah.. sy pun single lagi...

Mr Rulez said...

btui 2..klu dok kmpg slalu isu biler nk kawen..mungkin sb takut org mgata kot..ank dara tak laku..

kdg2 tu nk jer cakap..ingat tanak kawen ker..nk sgt2..tp..hehe

chirol said...

tak pe2..slagi idup single, nikmatinye...kang sampai masa kang, datang la jodoh tu..tak payah layan orang cmtu... :P

~AkukahMilikmu~ said...

Aisha ~ mana ada garang..jgn takut k..

~AkukahMilikmu~ said...

Ika Honey Bunny ~ orait, akan dicuba nanti..best jugak ayat ni.

~AkukahMilikmu~ said...

Zella ~ betul tu.tension kdg2 ngan diorang ni

~AkukahMilikmu~ said...

Zan X-Ray ~ Taiping?nak!!nak!!

~AkukahMilikmu~ said...

RizPutra ~ oo..riz muda setahun ek..hihi..mana la dia sembunyi..jenuh ajak kuar pun tknk kuar..

~AkukahMilikmu~ said...

Butterfly ~ maju mcm mana pun mind set spesies mcm ni ttp tk berubah..langsung tknk ubah..

~AkukahMilikmu~ said...

Meo ~ lelaki single tk per..pompuan yg jadi masalah..

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Rulez ~ betul tu..cara tk langsung yg tension kita..bukan diorang..yg tau cuma nk mengata..payah ker nk paham jodoh tkder lagi..

~AkukahMilikmu~ said...

Chirol ~ mcm tu hendaknya..so kita enjoyyyyyyy!!!

Maimunah said...

biasalah tu sara..mulut org mmc macam tu.tak leh tengok orang bahagia.ada saja nk digossip.baik kampung @taman..sabar yer.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ betul tu kak.kampung ker taman sama jer..mind set dorang lain dari bandar..bukan tk bleh bukak tpi diorang yg tknk bukak

Anonymous said...

hey u, calm down ok!!

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ hey u too, i will

FarhanaDr said...

Heehee.. Cinta memang akan datang sndiri bila masa dah time.. :)

chokio_nia said...

akak!!jus relax kay..jgn pk sgt..if da smpi jodoh, akak akan kawen..biar je org nak ckp ape..dr kawen tangkap muat pastu cerai, bek tayah kawen kan..so chill ye..ain syg akak..:)

~AkukahMilikmu~ said...

Farhana ~ dh pasti.

~AkukahMilikmu~ said...

Chokio ~ orait ain..akak akn relax..betul tu dari kwen tangkap muat tk ke naya bila cerai..akak pun syg ain..

Anonymous said...

fun!fun!fun!ur hot.

Anonymous said...

fun!fun!fun!ur hot.

Anonymous said...

fun!fun!fun!ur hot.

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~wow..3 times hot.

Cik Dara said...

hye sara, cik dara pun tk suka org yg ada sifat mcm ni..suka bawak mulut.nyampah gila.rasa nk cili2 jer mulut tu!takder insurans langsung.

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Dara ~ hye Cik Dara.lama tak nampak.mmg pun..cik dara tolong cilikan pakai cili api ek..kaw!kaw!

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;