Sunday, May 2, 2010

~SuRaT ReSiGn TeRSeMpOI~

Aku ada adik laki sorang yg kekadang sengal skit sama macam akak dia sorang ni.adik aku ni konon nk try keje kilang..pas SPM katakan.tup2 panggil aku minta buatkan surat resign keje dia..dah malas keje kilang pulak..merungut sana sini kalah abah aku.aku dengan sengalnya taiplah 1 surat resign special untuk dia yg ditulis dengan rasa suka hati laki mak bapak tiri nenek angkat aku..

O********* HIGHTECH SDN.BHD
P*******,
J***** P******* B****** M*****,
14100 B******M*******,
S****** P***** T******
K******

TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

2. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!

3. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII… Kasut takde sponge pulak!!!!!

4. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA

5. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!

6. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk…

7. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

8. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BOLEH TAWAF satu kilang..

9. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH

10. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

11. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KOT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama … tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUT dari saya**

IKAN KELI, IKAN KEMBUNG, ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG…

Dah siap aku bagi pada adik aku, mengamuk dia bila aku tulis mcm ni..silap2 kena maki balik dengan boss dia..tu la suruh lagi akak dia yg sengal buat..ni la padahnya..tpi yg sebenarnya aku cuma nk mengusik dia jer..lain kali nak suruh taip surat resign, duduklah sebelah aku,ni tak boleh pulak dia keluar ngan kawan makan sate..bukan nk bawak balik skit..padan muka!!

p/s ~ so sempoi ker, terbaek ker, mantop ker @ gorjes surat resign ni??ni contoh surat resign yg aku jumpa masa kelik2 adik google dan aku edit ikut 'kesedapan' otak aku..



38 meletops dah komen! :

AISHA SAAD said...

hahahaha!
mcm nih ahh kakak terbaikk.
bagi pengajaran ek, tolong free tak men lah kan. hehehe.

jane said...

kak sara !!!!

hahhahhahahaha
jadi kakak mmg kene ade gaya baru cool

kan?
ngahahhahha

hafizrahman said...

i like=P

FarhanaDr said...

Hahahahaha.. Terbaek laa surat ni.. Kalau karangan masuk SPM pon mantop ni.. Examiner tersengih-sengih baca.. ;p

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..

ni surat termantop nih. kahkahkah..

tp klu adik bw balik sate sebungkus cmna? hahaha.. rsanya still kena jugak kan kan.. kehkeh

a t t said...

hahaha..nih bukan sempi kak..nih terdasyat punye surat..

zan-xray said...

hehe. kalau tokey kilang tu baca mesti tergolek ke belakang dari kerusi dia.
Ni kira cakap terus terang dari hati ke hati ni. Gelak sangat baca no 5 tu dgn makanan mahal mengalahkan kfc

aku junsu said...

surat terhebatla...(^_^)

~AkukahMilikmu~ said...

Aisha ~ tau tkper..dah tu siap balik tnya dah siap belum surat..amboi!!!

Hanis said...

ini memang surat resign yg jujur dr hati ni..

newei, kalo makcik senior yg kira kadang2 bley lagi murah dr yg amatur. sebb dorang lg tataw harga bape.

~AkukahMilikmu~ said...

Jane ~ haha..i'm very cool sister in da world..

~AkukahMilikmu~ said...

HafizRahman ~ i like too..

~AkukahMilikmu~ said...

Farhana ~ silap2 dapat A kan..

~AkukahMilikmu~ said...

Asada ~ of coz kena jugak..mana bleh biar camtu jer.tk sempoi ar.

~AkukahMilikmu~ said...

Att ~ jgn lupa gorjes sama..

~AkukahMilikmu~ said...

Zan X-Ray ~ abg Zan, sara suka no.9..hehe..asik kena marah jer.

~AkukahMilikmu~ said...

Aku Junsu ~ tq..

~AkukahMilikmu~ said...

Hanis ~ni kes makcik senior terlebih pro..ikut suka hati letak harga..

Anonymous said...

omg!! so funny.

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ dats rite..huhu

Maimunah said...

Sarah, akak paling suka no.5 dan no.9.selalu kena marah ja.memang jujur surat ni.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ kak, ikhlas dari dalam hati yg paling dalam.

Mr Rulez said...

uit..sara ko nie mmg bbakat..nnt raja lawak try lar g audition..msti dpt pnyer..hek3.

Miss Shizu said...

hahaha..memang best la kalau dapat anta surat resign cmnh...u memang akak terBAAAEEEKKK la...hee

rizputra7 said...

hahaha..bagus ler surat nie...banyak sangat complain nie hehehe

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Rulez ~ tk leh ar audition..kang abis sume pelawak2 yg ada tk leh cari makan..susah pulak..

~AkukahMilikmu~ said...

Miss Shizu ~ cuba ar..

~AkukahMilikmu~ said...

RizPutra ~ sekali sekala komplen apa salahnya..

jejaka anggun said...

better keje kilang dr jadik peragut.

zella y said...

hehhehe...
mmg mantap la surat ni kalau nk bg kat boss...

sure boss bg berhenti punyer!! ;)

Ms.Independant said...

huhuhu~
nak print bg bos frh skali bole?

:P

~AkukahMilikmu~ said...

Jejaka Anggun ~ apa kaitan pulak dgn peragut ni?

~AkukahMilikmu~ said...

Zella ~ pastu kat blakang, bos sumpah seranah habis.

~AkukahMilikmu~ said...

Mrs Independent ~ bleh jer nk print..free of charge..

black_mel said...

bgusnya kakak ni..hahaha....suka sate jugak..

~AkukahMilikmu~ said...

Black Mel ~ tk lah bgus sgt..skit jer..

meo188 said...

aku nk bg kat bekas majikan aku yg jahat tue

~AkukahMilikmu~ said...

Meo ~ amik!!bgi jgn tk bgi..padan muka bos jahat tu.

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;