Thursday, April 8, 2010

~TANDA-TANDA BADAN SAKIT~

Pernah tak korang rasa tanda-tanda dibawah?klu pernah tu tandanya badan kita sedang sakit dan perlu dirawat..Jom check dengan DOKTOR SARA..free of charge..nk bayar pun no hal..

~MATA – Bertindak balas dengan keadaan hati~

Mata menjadi merah: Hati mengandungi paras toksin yang tinggi. Mata menjadi merah menandakan badan kita sedang dalam proses pembuangan toksin.

Mata menjadi kabur: Sering berlaku pada waktu pagi. Menandakan proses penyeimbangan hati sedang berlaku.

Keluar tahi mata: Fungsi hati lemah, pembuangan toksin sedang berlaku. Ini juga menunjukkan badan mengandungi asid berlebihan.

Keluar air mata: Gangguan emosi yang bersangkut dengan hati atau bebanan kerja.

Ketegangan mata dan kelopak: Tekanan perasaan kerana tidak puas hati atau bebanan yang berat.

~HIDUNG – Hidung mempunyai hubungan rapat dengan paru-paru dan kerongkong.~

Selsema: Proses pembuangan toksin di bahagian kerongkong. Badan mengandungi asid berlebihan (biasanya suhu badan meningkat).

Hidung sebu: Paru-paru mengandungi toksin yang berlebihan.Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.

Bersin: Proses membuang toksin di bahagian kerongkong. Proses menyeimbangkan masalah alahan hidung.

~BIBIR. Berkaitan dengan fungsi sistem penghadaman~

Bibir pucat
: Sistem penghadaman yang lemah. Perut mengandungi angin.
Kurang darah yang disebabkan oleh sistem penghadaman yang kurang sempurna dan mengakibatkan kekurangan zat besi.

Bibir kering dan pecah: Perut mengandungi banyak bahan toksin.


30 meletops dah komen! :

joegrimjow said...

baca punya baca
tergelak bila tengok nurse tu
haha

zella y said...

good info...
hehehhe gelak tgk nurse tu (^^)

Mr Rulez said...

elOw doc..saya ader soalan tp malu nk tnya..klu kencing tak lawas satu pyakit gak ker..hek3..
ag 1 hati sy sering kali bgerak lobey laju dari biasa..naper ek..;)

s a y a said...

i like this entry.. hehe
good n beneficial info for us..
thanx sis..
:)

♥akukahmilikmu®♥ said...

JoeJimGrow ~ bygkn klu betul ada nurse mcm tu..konpem sume org wat2 sakit..nurse skit punya hot..

♥akukahmilikmu®♥ said...

JoeJimGrow ~ bygkn klu betul ada nurse mcm tu..konpem sume org wat2 sakit..nurse skit punya hot..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~ i la tu nursenya..ok tk??sesuai sgt kan..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Mr Rulez ~ biasanya kencing tak lawas ni berkaitan dgn sistem pundi kencing yg lemah..bykkan minum air masak..

HATI BERGERAK?nie sah hati lembu..tk pernah dgr hati gerak laju..jantung & nadi gerak laju ada ar..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Saya ~ khas untuk sume..pasti ada alami tanda mcm ni termasuk sis sendiri..

chokio_nia said...

wah..menarek..hehe..akak memang nurse ke??Huhu

FarhanaDr said...

Whoa.. Banyak info2 nih.. Heehee. Bagus untuk sharing is caring. Ngeee..

jejaka anggun said...

jadi betullah dari mata turun ke hati. mata sakit sbb hati rupenyer...

ninaneno said...

eayyy??? btol ehh???

so sakit tu bukan la sakit teruk sangat kan... just nak stabilize benda2 dalam badan kan...

tapi tak lama kan???

~ Ann ~ said...

wawwawawwww.. aku sedang mengalami masalah yang sama.. yay!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Chokio ~ Ain rasa akak ada ciri NURSE tk?hot tak...

♥akukahmilikmu®♥ said...

DrFarhana ~ yes DrFarhana..sharing is caring..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jejaka Anggun ~ tau tkper..pasal tu bila hati sakit mata pun merah asik nk marah..hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ninaneno ~ yer..untuk stabil kan balik bdn kita..tu fungsi air masak..so kita kena kerap minum air masak..bukan lah sakit teruk tpi boleh jadi teruk kalau kita wat tk endah kat bdn kita..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ann ~ horeeee...bagus2..

BuDakHutaN said...

macam byk yang aku ada ni...ades... kurang lagi senaman kot... kena eksesais

♥akukahmilikmu®♥ said...

BudakHutan ~ klu byk tu kena work out lebih k..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

nice info!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Paani ~ ok..

.::Cik Dara@Encik Teruna::. said...

wow..cik dara suka part hot2 nie..pas ni cik dara nk cari la nurse hot ni..alamak cik dara pun ada tanda2 seperti diatas..cik dara kena work out lebih ni..bahayasss..

Anonymous said...

sy pun ada tanda2 diatas la DOKTOR SARA..terutama sakit kaki..nampaknya kena jaga pemakanan ni..klu tk melarat pulak..neway nice info..tq sudi syer..

Maimunah said...

Sara, akak salu ada tanda2 mcm ni..maklumlah dah tua2 ni..bagus info ni..satu peringatan..

Maimunah said...

sara ni mmg nurse ker doktor?klu nurse hot abisla patient..sume dtg buat2 sakit..pasal nurse teramat hot.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Anony ~ so cepat2 la ubati diri anda..jaga permakanan..exercise lebih k..biarkan kaki bergerak.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Maimunah ~ klu mcm tu akak jaga diri betul2 k..rajin2 minum air.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Maimunah ~ akak rasa ada ciri2 tk klu sara jadi doktor @ nurse?mana sesuai>hehe

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;