Thursday, April 22, 2010

~PART 1- TIPS KENAL BOYFREN CURANG~

Rasa lama aku tk update blog ni..rasa rindu update-mengupdate ni..aku sudah kembali sebagai DOKTOR CINTA..so malam ni DOKTOR SARA kembali dengan TIPS KENAL BOYFREN CURANG..nak kenal boyfren curang senang jer..sekelip mata jer boleh kantoi..klu niat mmg tk setia senang jer kantoi ni..now DOKTOR SARA akan listkan style2 spesies ni..


  • Boyfren Mulut Manis Gula Sepeket
Lelaki yg ada kapel ni mmg mulut manis..pandai mengayat pasal dia blajar ayat awek dia..dh nk test power ker tak, ayat pompuan lain..nak pulak mengayat kat pompuan yang tak makan 'Gula Sepeket'..mula ar senyum tak sudah2..dlm ati sah rasa 'Dunia ni Aku Yang Punya'..dlm ati laki bangga nk mampus 'Tak Sangka Power Gila Ayat Aku'..
  • Handphone Terlebih kalah Tiger Wood
Pakai hp kat 2-3 buah..BlackBerry, AppleBerry, DurianBerry sume ada..bila tanya napa pakai hp byk, '1 untuk keje, 1 untuk family , 1 khas untuk sayang..padahal untuk awek lain2..mana bleh 1 hp awek 5..nak mampus!!
  • Nama dalam PhoneBook
Kreatif tk kreatif dorang ni, taknak kantoi punya pasal abis nama pompuan tukar ker laki..
~ILA jadi ALI~
~LISA jadi ISA~
~IDA jadi ADI~
~MIMI jadi JIMMY~
~SARA jadi SARIP~
rajin2 la check hp bf tu..klu rasa ada nama pelik2 yg tak pernah dgr, dun wory, check diam2..be cool & smart..jgn tembak mcm Torpedo, nanti dia syok pasal pompuan berebutkan dia konon 'Jantan Terhangat Di Pasaran'..
  • PinCode
masa setia hp tk pakai password pun..nk pegang no hal..nk bawak balik umah pun tak kisah apatah lagi nk simpan dlm handbag..bila tak setia, hp jgn harap boleh pegang, siap kena maki klu pegang..kata sibuk kontrol dia..tak cukup maki hp dah di PinCode..bila tanya, 'Saja Jer, Napa Tak Boleh Ker'..
  • Call & Sms & Mms
masa bercinta bukan main hp tak pernah berenggang..nak mandi hadas pun pegang hp..tah2 nk semayang pun hp kat sebelah..punya tggu awek call,sms,mms..kang tak jawap merajuk..dpt yg baru, awek yg ada dia miskol jer, nk jimat kredit..sms pun pendek2..'Hurm..K!!'
  • Dating
bila Dating tgk reaksi dia dgn hp..pas 5 minit check hp..tgh mkn check hp, tgh borak check hp..bila tanya 'Kawan kol, Ajak Kuar Minum Malam Ni @ Boss Kol '..ni mesti 'Lady Boss',lupa 'PunchCard',kang dah cari..pastu masuk tandas, kol balik inform 'Abang kat Luar ni Lepak Ngan Kawan2'..
  • CJJ @ Cinta Jarak Jauh
mula2 mmg tak kisah CJJ..bak kata 'Jauh Dimata Dekat Dihati'..dah lama tiba2 kol kata 'I Rasa I tak Boleh Terima Cinta Jarak Jauh ni, Nak Jumpa U Susah'!!padahal dia nk break cara 'halus'..kan jauh so takkan ada la adegan simbah asid, tarik rambut apa sume..selamat sebabnya dia ada awek 'Dekat Dimata Dalam Dihati'..

kalau jumpa spesies mcm ni, stop dari jadi Awek ala-ala Wanita Melayu Terakhir..sebelum dia kata apa2 better u 'Hi Hi Bye Bye'..tak payah sedih siap karang 'Diari Nukilan Cinta Ina Naim' ker apa..tak rugi klu hilang spesies mcm ni..so setakat ni Tips dari Doktor Sara..

p/s ~ Nantikan Part 2 ~ Tips Kenal Lelaki Kaki S***..



30 meletops dah komen! :

Sylarius said...

Spesis lelaki macam cipan cenggini la yang selalu menjadi idaman para wanita malaya. Tak paham gua.

black_mel said...

penah jgk buat entry pasal curang ni..ader jugak yg bgi idea suruh tukar nama2 awek dengan nama celcom,digi,maxis...lagi selamat...hehe..

Eqah Zaque Billetdoux said...

kui2. bilet punya setia. Syukur... hik2

chirol said...

tips nk tau laki tu suke kite ke x????...xde ke??... :P

p3perak said...

hOho~
tips seterusnya?

zella y said...

hahhahaha...
suka betul la bab yg nama tu..pandai btul ubah nama hahhaha

~AkukahMilikmu~ said...

Sylarius ~ jgn salahkan kaum hawa..kitaorang ni lemah..senang pulak jatuh cinta..

~AkukahMilikmu~ said...

BlackMel ~ celcom, digi, maxis sara tkpernah jumpa lagi..tpi nama pompuan ker laki mmg biasa sgt..

~AkukahMilikmu~ said...

Billet ~ baguslah klu bf Billet setia..untung Billet..jga baik2 tau..

~AkukahMilikmu~ said...

Chirol ~ ada..tpi kena tggu Part lain k..step by step..

~AkukahMilikmu~ said...

P3Perak ~ tips seterusnya coming soon..so sabar k..

~AkukahMilikmu~ said...

Zella ~ bkan saja2 ubah nama..tpi mmg realiti..klu ubah nama pelik2 kang lupa pulak awek mana satu..

Maimunah said...

Akak pernah jumpa style hp pincode ni..tah apa disembunyi sampai kena pincode tk tau la..tah apa2.

Anonymous said...

lawak baca part nama dlm phonebook..tpi mmg betul kata Sara, guys mmg salu ubah nama pompuan ker laki pasal tknk awek dia check nampak nama pompuan.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah~ biasa klu mcm tu dlm hp penuh pic pompuan,no pompuan, msg2 pompuan..

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ hurm!!tau tkper.

.::Cik Dara@Encik Teruna::. said...

sarah syg!!tepat skali kata2 sarah ni..mmg ni style laki nk pasang spare part pun..salute ar kat sarah.

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Dara ~ cik dara syg!!hehe..salute balik kat Cik Dara

rizputra7 said...

alamak..saya ada 2 phone satu untuk kerja satu untuk kenalan/family..tapi saya single..maknanya saya bukan curang ler....hehehe..tapi betul ler tue..kadang2 nama awek2 boleh bertukar nama laki2...

Mr Rulez said...

aku suka lar..tp kan naper laki jer..pmpn tak curang ker..hek3

Handphone Terlebih kalah Tiger Wood
-pmpn klu nset byk ap cer plak..komen ckit..;)

ap2 ko mber tomey ak..i loike..

~AkukahMilikmu~ said...

RizPutra ~ Riz, thanks sbb sahkannya..salute u..

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Rulez ~ ni en3 pasal laki byk hp..nak tau apsal pompuan byk hp,kena tggu ar..

ap2 ko mber tomey ak(tkphm ar ayat ni,shortform yk sgt..)

zan-xray said...

haha memang betul la tip dr sara tu.,pandainyaaaa diaaa.

~AkukahMilikmu~ said...

Zan X-Ray ~ bangganya Abg Zan kata mcm tu..

Maimunah said...

so bila lagi next tips?akak tk sabar nk baca..

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ kak, next tips as soon as possible..tgguuuuuuuuuu..

Anonymous said...

anyway dis is nice tips.very nice tips!!tq
frm:sheeda

~AkukahMilikmu~ said...

Sheeda ~ tq so much dear..

Didi Nadhirah said...

hehehe nama isa sume kuar bagai...kdg2 tu ade komplot ngn kawan sendiri pasal dedua curg

~AkukahMilikmu~ said...

Didi ~ mmg pun..laki sure backup kaum sejenis dia..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;