Saturday, April 17, 2010

~HAHA!! HUHU!! HEHE!! HIHI!!~

Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab ekslusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari GYM. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "

"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"


"Iya."


"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"


"Cuma RM1500.00 aje"


"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2010 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"


"Cuma RM280,000 ..."


"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma RM740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu. . ."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga RM700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "


p/s ~ amik kau!!belanja kat 1 juta dlm masa sehari???mak ai!!!


34 meletops dah komen! :

rizputra7 said...

haha..parah nie..kesian kat tuan punya handphone tue....

black_mel said...

hahaaha..bkn bini dia la plak..hehe..

~ Ann ~ said...

hahahaha... abesla empunya pon tu.. haha

SaRaH NoRDiN said...

wah best nya jd bini org nye tepon tu
swimming pool bntuk hati?woo

zulhilmi bdk blur said...

fon aku la tu..
haha

zella y said...

hahahhaha...
ksian la kat empunya telefon tu...
ade plak yg jatuh bankrap nanti...hehe

♥CiK YaNNa♥ said...

gler r shopping g2..haha

~AkukahMilikmu~ said...

Riz ~hi riz..lama tk nampak..klu tuan punya tau, masak lah bini dia..

~AkukahMilikmu~ said...

Black Mel ~ tu la pasal..siap ber i luv u lagi ngan bini org..

~AkukahMilikmu~ said...

Ann ~ silap2 bankrap mcm tu jer..

~AkukahMilikmu~ said...

Sarah ~ suke ek kolam bentuk hati?masalahnya ada ker org wat kolam bentuk ati..

~AkukahMilikmu~ said...

Zulhilmi ~ klu mcm tu, bak sni skit 200ribu..sure tkder hal kan..hehe..

~AkukahMilikmu~ said...

Zella ~ tu sume gara2 kaya terlebih..

~AkukahMilikmu~ said...

Cik Yanna ~ tau tkper..wat duit mcm daun jer..

wirajiwa said...

hah, ini satu hal lagik. Salah siapa gamaknyer nih. Salah tukang jawab hp tur ker? Sebab memandai-mandai? Atau salah sisuami yang cuai sgt sepahkan 'bini dia' merata-rata. Atau pun salah 'isteri' dia yang 'nafsu' dia pelahap giler.

hiskkk musykil2. hihihihi

zan-xray said...

alamakkk laki orang rupanya..
yang isteri dia tak cam suara suami lak..
Saya===> nak beli laptop baru harga RM1800 pun dok berkira-kira lagi..

~AkukahMilikmu~ said...

Wirajiwa ~ salah bini dia yg pelahap gila n salah si laki yg mandai2 jer bgi izin konon mcm dia la si suami..

~AkukahMilikmu~ said...

Zan X-Ray ~ pasal otak bini dia kira nk beli itu beli ini sampai tk kenal tu suara laki dia ker tak..hampeh tul..sama r kita nk beli something yg ribu pun pikir 1 juta kali..

Maimunah said...

mak ai..kalau suami dia tau tk ker naya laki yg tolong jwp fon ni..memandai jer..

Anonymous said...

kelakarnya en3 ni..hepi jer mlm aku baca en3 ni.tq owner blog.

~AkukahMilikmu~ said...

Maimunah ~ betul tu kak..silap2 kena sembelih wat sate..

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ sama2 kasih..tq jugak sudi jenguk, baca en3 & komen..

Mr Rulez said...

ingat citer laki yg cayunk giler dekat bini dia..rupenya..len..hek3

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Rulez ~ tk ar.syg ker mcm tu..

Anonymous said...

hi.nice en3..tq

~AkukahMilikmu~ said...

Anony ~ tq!!

jejaka anggun said...

oh ai bulan2 mmg belanja banyak tuh.

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

hahha xgune tol sape yg angkat phone call tu

Ms.Independant said...

Halamak!
Camane tuh?
Mampos husband die...
huhu

:P

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

~AkukahMilikmu~ said...

Jejaka Anggun ~ really?klu mcm tu nk 500k bleh..

~AkukahMilikmu~ said...

Paani ~tu maknanya dia mmg tk guna..pasal tu dia brani angkat

~AkukahMilikmu~ said...

Mr.Independent ~ silap2 laki dia tau trus arwah..terkejut punya pasal.

~AkukahMilikmu~ said...

Love Says it All ~ tq 4 da info..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;