Monday, April 12, 2010

~LAWAK TEMUDUGA SENGAL~

Seorang PENGARAH sebuah syarikat sudah mendapatkan SETIAUSAHA yang diinginkan, lalu beliau menugaskan stafnya BUDIN untuk meneruskan baki temuduga dengan calon-calon yang masih ada... Pengarah tersebut mengarahkan Budin menolak semua calon yang tinggal. Dengan yakinnya Budin melaksanakan tugasnya. Satu persatu calon dipanggilnya.


Budin : "Kamu memohon sebagai apa?"

Calon 1 : "Setiausaha"
Budin : "Kamu merasa cantik ke tak?"
Calon 1 : "lebih kurang macam tu la"
Budin : "Permohonan Kamu tidak diterima."
Calon 1 : "Sebabnya?"
Budin : "Nanti pekerja disini akan jatuh cinta pada kamu dan berlaku perkara tak elok... "
Calon 1 : "Sebenarnya saya merasa tidak cantik"
Budin : "Makin lah saya tidak terima."
Calon 1 : "kenapa pulak ?"
Budin : "Buat sakit mata aje"
Calon berikutnya...

Budin : " Kamu ada pakwe?"
Calon 2 : "Ada.."

Budin : "Di mana?"
Calon 2 : "Di luar negeri."
Budin : "Permohonan Kamu tidak diterima."

Calon 2 : "Alasannya?"
Budin : "Nanti kamu hanya bermain telefon dengan pakwe.. dan bil melambung"

Calon 2 : "tapi Minggu depan pakwe saya sudah pulang."
Budin : "Makin lah saya tidak terima."
Calon 2 : "Alasannya?"

Budin : "Laa.. nanti kamu selalu ponteng untuk berjumpa pakwe kamu.



p/s ~ sengal ker tak sengal BUDIN & PENGARAH nie!!!bagi aku SENGAL..


16 meletops dah komen! :

khai said...

huhu tu pysco tu..

zella y said...

ee...mmg sengal...
msti geram je org yg di interview tu hehehhe

rizputra7 said...

haha lawak giler si budin...

wirajiwa said...

hadoiii kejam sgt alasan budin nih.

Ms.Independant said...

Ntahpape kot budin ni.
Camtu baek takya wat interbiu!
Huhu

♥akukahmilikmu®♥ said...

Khai ~ blum smpi Pysco lagi kot.hampir!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~ mau tk geram..penat dtg tup2 kena reject cmtu jer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Riz ~ tau tkper..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Wirajiwa ~ tu sume pengarah budin punya pasal..budin kuli batak jer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Independent ~ tu boss budin suruh wat mcm tu..bos dia pun sama sengal..

ielamorry said...

tu sume alasan boss tu tanak hire. hoho. :D

♥akukahmilikmu®♥ said...

IelaMorry ~ tepat skali..kena salahkan si boss ni..

Anonymous said...

bengap gila si budin ni..suka ati mak bapak dia jer kata sakit mata kat pompuan ni..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Anony ~ u tkder blog ker?asik anony jer..hehe..mesti pompuan tu balik umah jer tension ya amat..

Aril Lanang said...

u mmg humor la ...n u mmg sweet..:-)

~Cik Sara~ said...

Aril ~ hehe..tq.

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;