Wednesday, March 24, 2010

❤ORANG GILA KAMPUNG PINANG❤

Alkisah ada satu kampung ni bernama Kampung Pinang 18 Batang. Kat kampung ni orang hidup aman dan bahagia. Dalam kampung yang aman ni adalah sorang laki ni.. Nama dia Ali. Ali ni orang gila kat kampung ni. So..ramai la yang pandang hina kat dia. Ramai jugak yang suka memainkan dia..

Pada suatu hari..si Ali ni gi la masjid nak Semayang Jumaat…dia ni educated nyer orang gila tau..semayang tak tinggal..Lepas si Ali ni Semayang Jumaat, dia nak balik tup2 dia tengok Selipar Jepun kesayangannya dah takda. Aper lagi, mengamuklah dia…

Tanpa segan silu dia pun pegi la dekat mikrofon masjid tu lalu dia pun berkata,

“kepada sesiapa yang mencuri selipar aku, baik ko pulang cepat!!!!!!!…”

Semua orang menjadi takut..ye la..orang gila kan ..Buatnya dia tetak anak bini orang kang..ha..naya.. Diulang sekali lagi…

”kepada sesiapa yang curik selipar kesayangan aku tu..baik ko pulang cepat. Kalau tak aku akan buat seperti mana ayah aku buat!!!”

lalu orang yang curik tu pun pulang la balik.

“lek la bang.. gurau jek”….

Tapi Ali memandangnya dgn muka yang serius..muka macam nak makan orang lalu budak yang curi selipar dia tu pun blah tanpa memandang ke arah Ali.. takut punya pasal… lalu tok imam pun menegur Ali dan bertanya,

“kalau dia tak pulang apa yang akan kamu lakukan..?? apa yang ayah kamu lakukan..??”

Dengan suara dan wajah yang slamber..Ali pun berkata,

“saya balik kaki ayam la tok….”









p/s ~ Ali nie sebenarnya bukan la gila..cuma dia jarang bergaul dan keluarga dia ada yg gila..Penduduk situ pulak suka salah paham even hidup aman dan bahagia..hampeh tul..

p/s ~ aku dah tau apa punca benda alah nie salu kuar..

rupanya GengBlogger sedang mengalami masa2 SULIT skit n dikatakan selalu di ABUSED oleh insan2 yang suka mengABUSED..onwer GB kata skrang nie GB mmg tk dpt digunakan wat sementara waktu..dalam usaha nk kembali seperti sediakala..so, Harap Sabar ek..so sesapa yg ahli GB nie klu nk elakkan Authentication ni kuar, u all boleh padamkan banner GengBlogger wat sementara waktu sbb selagi ada banner GengBlogger ni, selagi tu la akan ada Authentication Required..


22 meletops dah komen! :

chokio_nia said...

alahai..sian ali kene tuduh gla tak pasal..

wirajiwa said...

moral of da story? org yang dikatakan gila itu belum tentu gilanya, dan org yang kononnya waras turr belum tentu pulak tak gilanyer... hehehehe.

aku chentaa semua org giler dalam donierr nihhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!! muahhhh!

zella y said...

tu lah psl,org gila tu blum tentu gilanya...tp mind set kita plak yg dh tentukan kn??

owh...patutlah asyik kluar je pop up tu...nk gi padam skrg... btw, thanks for the info.. ;)

ZahirZ™ said...

ptt la pop-up gengblogger asyk kuar jer...erm...thanx 4 da info

♥akukahmilikmu®♥ said...

Chokio ~ kejam kan diorang..suka tuduh org cmtu..tk baik..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Wirajiwa ~ sokong org gila..cayalah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~ tu la pasal..sian Ali..sama2 kasih..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zahir ~ orait..sama2 kasih.

Husna Hadzarami said...

hey. thanks for drop by.
owh baru tahu pasal geng blogger punya kes tu.
patutla mcm bermasalah sikit, and once dah buang the banner terus ok.
so things have been sort out ni should be better and letak balik banner tu la kan? :)

Bro Framestone said...

besa la manusiakan.. pasti ada yang nak menyakat...

cam teu la yg terjadi kat gengblogger & juga website department bro

usha kesnye kat sini http://www.broframestone.com/2010/03/hacker-among-us/

BroFramestone Blog

cik purple said...

hahaha..kelakar la kak sara..

♥akukahmilikmu®sara♥ said...

Husna ~ thats rite..gud girl...

♥akukahmilikmu®sara♥ said...

Bro Framestone ~ malang tk berbau..

♥akukahmilikmu®sara♥ said...

Cik Purple ~ hehe..gelak puas2..

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

laaa skg bru tau npe box mintAK paswed tu slalu kuar. thx gtau. haha

p/s: ali tu bijak tu. haha gertak ckit je. tau takot pncuri tu

jejaka anggun said...

heheheh... bijak sebenarnya ali tuh.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Pany ~ tk kisah la..pasal sara sendiri pun kena benda nie gak..rasa rimas..kan ali tu org kata gila..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jejaka Anggun ~ baru tau ker dia bijak??

.::Cik Dara@Encik Teruna::. said...

hye sara..cik dara tk suka orang cepat sangka judge nie..sian Ali jadik mangsa..

Mr Kamikaze said...

hehehe..rupanya tak gila daaaa....

♥akukahmilikmu®♥ said...

Cik Dara ~ tu la pasal..yg jadi mangsa Ali la..bukan Tipah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Mr.Kamikaze ~ aah..org suka anggap dia gila..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;