Tuesday, March 23, 2010

❤THE BLUE SCREEN OF DEATH❤

THE BLUE SCREEN OF DEATH..nak kata seram tklah seram pun..takut lagi la tak..tpi dia nie selalu muncul untuk OS SYSTEMS & WINDOWS samada WINDOWS baru or WINDOWS 7..dulu yang selalu muncul THE BLACK SCREEN OF DEATH..pas KULI PAKCIK BILL GATES kaji balik, tup2 rajin kuar skang ni THE BLUE SCREEN OF DEATH..Hampeh tul...tengah seronok surf internet tup2 dia kuar..geram tul..tak la tiap hari dia jadi..kadang2 jer..mengada betul..

Oleh kerana geram aku cari info pasal THE BLUE SCREEN OF DEATH ni pasal aku nk paham pasal dia..The Blue Screen of Death, atau lebih tepat 'Windows Stop Message' terjadi apabila Windows mengesan sesuatu masalah atau kesalahan yang tidak dapat diselesaikan..Segala maklumat diagnostik akan dipaparkan melalui Blue Screen. Dalam versi yang lebih baru dari sistem operasi, kandungan memori PC dibuang ke sebuah fail untuk kemudian analisis a.k.a MiniDump...

~contoh-contoh BLUE SCREEN OF DEATH@ BLUE SCREEN OF DOOM..untuk LAPPY aku, tak ingat pulak part mana error..hehe~

THE BLUE SCREEN PF DEATH (juga dikenali sebagai stop error, BSOD, bluescreen, atau Blue Screen of Doom) adalah perkataan sehari-hari digunakan untuk paparan ralat dipaparkan oleh beberapa sistem operasi, khususnya Microsoft Windows..They can also be caused by physical faults such as faulty memory, power supplies, overheating of computer components, or hardware running beyond its specification limits.
A BLUE SCREEN OF DEATH can also be caused by a critical boot loader error, where the operating system is unable to access the boot partition due to incorrect storage drivers, a damaged file system or similar problems..


p/s ~ Nasib baik la Lappy aku tak kuar RED SCREEN OF DEATH..dulu masa aku pakai Desktop yang slalu jadi BLACK SCREEN OF DEATH..ish!!!ish!!!apapun APPLE MACBOOK AIR & LINUX wait for Me k..paling aku idamkan..

The Blue Screen Of Death

p/s ~ sesapa yg join GengBlogger, ada tk korang dapat benda mcm nie??

macam mana nk settle kan benda nie..bila masuk password untuk GengBlogger, ttp tk mau jadi..Help Me!!!!!




10 meletops dah komen! :

koru said...

blue screen of death...peh hot gle nama..

Lynn Nasir said...

ada nampak mende password tu, tapi akak cancel je..kekeke!! risau plak tu nak spam apa ntah :(

Billet-DOux said...

bilet yg tak join GB pun dapat camtuh.

~mcm play game mati ne. hahaks. takdelah. mgkin system masalah kot.

hans said...

itula pasal
tension aku buka blog orang keluar benda2 tu

luZ a.k.a peRmataPuTiH said...

2 la..plik aku..dr smlm lg..ish2

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koru ~ hi koru..nama tu bukan rekaan..tpi mmg tertulis dlm Wikipedia lagi..mmg hot kan nama..OF DEATH..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Lynn ~ tu bukan SPAM ker apa..SPAM hanya berurusan melalui email..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Billet ~ dear, mmg Billet akan jumpa problem nie kat sume blog yg daftar dgn GB..selagi ada banner dorang slagi tu la akan ada Authentication Required..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hans ~ tu la pasal..Sara lagi la geram tgk..ganggu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Luz ~ hi Luz..mmg ada problem..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;