Monday, March 8, 2010

❤MACAM HANTU RAYA❤

Aku kembali lagi hari nie dengan mood yang tak berapa baik pasal 'Maggi Aku Sudah Kembang'(aku tiru ayat Afdlin Shauki)..Puncanya aku geram sebab Abg Kassim PonnPonn tak jadi juara..Aku ingat orang Kedah akan menang..tup2 orang Sabah..dapat Naib Juara pun ok gak..pastu pulak aku bengang sebab Bubur ChaCha yang mak aku wat dah masam..dah nak basi..Aku makan 1 sudu pastu aku rasa lain..aku suruh mak aku rasa tgk2 mak aku kata dah tak boleh makan..1 SUDU BUBUR DAH ADA DALAM PERUT AKU?APAKAH AKU AKAN ALAMI KERACUNAN MAKANAN??owh tidak sama sekali..perut ku MANTOP!!..InsyaAllah..

Lepas tu tambah geram lagi bila aku tgk TERJAH..tah kenapa aku gi tgk pasal aku tak tgk pun sebelum nie..MELODI, FUHH, JGN TIDUR LAGI, aku tak layan sgt..cara tak sengaja aku tgk TERJAH nie..aku tertarik kat 1 minah nie yg ala2 Mami Jarum dalam tu, ketawa bagai nak rak..mcm lawak sgt cita dia tu..Kalau ketawa dia best tkper gak nie tak ketawa dah mcm HANTU RAYA mengilai..kalau sesapa tgk cita TERJAH nie sure korang tau sapa minah yang aku maksudkan nie..dalam TERJAH hanya dia yg gelak mcm tu..mak aku sampai terkejut masa dengar dia gelak..Aiigooo...

Aku pun ketawa gak tpi taklah mengilai mcm tu..Kalau malam2 tetiba dia gelak konpem aku pengsan kat situ gak..Terkejut punya pasal...So untuk redakan geram, aku bukak la channel lain..HBO 411 ada cita YES MAN, Jim Carrey berlakon..tgk2 aku ter'miss' cita nie kat 1 jam..Argghhh geramnya..nasib la Astro suke repeat cita dia..ada chance aku tgk lagi cita nie..even terlepas 1 jam at least cita nie dah berjaya kurangkan geram aku..

p/s ~ No..No..No..Yes..Yes..Yes..kan senang kalau aku mudah nak kata No pada hal yang aku taknak dan Yes pada hal yang aku nak..kekadang kita susah nak kata NO kat perkara yang kita taknak..risau ada yg terasa..cita YES MAN ni mmg best..ada pengajaran gak dalam cita nie..kalau sentiasa kata YES untuk sume hal pun tak bagus jugak..maybe kena 50/50 kot..




24 meletops dah komen! :

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kenaplah si kecik tue yg menang? tgk muka yg lagi sorang tue muka masam je bila kemera shoot kat dia. kalau terkezut pun jgn ler buat muka mcm tue. nie baru menang..nti kalau dah jadi artis mcm ne lah kan?

adesss...

Moon BlooDy Spell said...

uhuhuh terjah...
ganas jugak cerita ni..
sehingga lupa soal ETIKA..

black_mel said...

yup2...abg kassim second...sedih....sob3..

zan-xray said...

Tragis sungguh malam ko ya Sara.
:-)
semalamam berada di luar hanya dpt tengok sekejap je RL tu kat kedai di gerai makan.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kinokuya ~ yer ker sis..sara tk perasan pun..tkper nanti sara tgk blik RJ repeat..ingat si Abg Kassim menang..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Moon Bloody Spell ~ tau tkper..pas nie dah tknk tgk terjah nie..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black Mel ~ tkper la Black..even no.2 dia bawak balik gak rm11000 n kete sebiji..ok what....

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zan X-Ray ~ actually ar RJ musim nie kureng mantop ar..sebelum nie klu 11 abis tpi ni 10.30 dh abis..tpi rasa mcm tk puas jer..tk dpt tgk Jozan perform sblm result..dulu ada..rindu AhChai..

Lynn Nasir said...

salam,

hehe..tak bestnye malam sara ye? akak ni takleh tido sbb dok geram teringat kisah dulu (tension sampai takleh tido kaw..haa, sapa suruh flashback?).

kisahremaja said...

yeah.... saya suka sangat citer YES MAN tu.... galakkan kita bertindak secara positif kan.....

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Morning,Sara..Hw r Uuuuuu? :)
Sara..Akak pun suka Abg Kassim..
Agak frust la bila dia tak mng..
Yg pelik tu mcmana Kecik boleh mng sdgkn Alex & Abg Kassim lg best drp derang..Hisshhh..geramm..Hummm..salah daku jgk tak vote awal2.. :0
Sara..sape pempuan dlm terjah yg ketawa mcm langsuir tu???

Ieda the Rainbow Princess said...

Sara..klu sara rajin tlg vote Sis dkt cnie ya..Mekasih Sara..->http://vee-midastouch.blogspot.com/2010/03/6th-contestant-ieda-rainbow-princess.html

zella said...

xminat la kat kechik tu...np lah dia leh menang tp kn kalah xsemestinya xfames..tgk mcm jozan...glamer tu...

Ms.Independant said...

Kalo Jim Carrey yg blakon memang mantap!

:)

♥akukahmilikmu®♥ said...

Lynn ~ kak lynn biar betul tetiba tringat kisah lama plak nih..hehe..mmg tk best sgt mlm sara..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kisah Remaja ~ tepat skali..mmg kasi pengajaran untuk kita lagi positif..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda ~ hi kak ieda..ingat kak ieda lupa dah kat sara ni..klu kak ieda tgk TERJAH ada sorang minah tu chubby skit..yg agak tk sopan bila ckp..tu la langsuir..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda ~ orait..nanti sara terjah blog tu n vote untuk kak ieda..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~maybe kot..insyaAllah nanti abg kassim ponnponn mmg glamer ar..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ms Independent ~ skang nie kan dia dah kureng blakon..bila dia blakon rasa seronok sgt tgk lakonan dia..

jejaka anggun said...

oh pompuan yg muke mcm siti tg perak tuh.....

hahahah. mak ai pun x suke. cam bagus sangat...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jejaka Anggun ~ tau tkper..mcm poyo jer dia dlm cita nie..dulu salu nampak muka dia dalam Gitu-Gitu Apek..

Kiki Lala said...

sbg org sabah, aku terkejut la juga
ASAL DARI KG yang menang! x sangka
betul...ingat kn MAGGI SAYA SUDAH KEMBANG or ABG KASIM PON PON yg menang...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki ~ rite..mmg sangka mulanya Abg Kassim PonPon menang..hampeh tul.

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;