Saturday, March 6, 2010

❤10 TIPS UNDANG CINTA❤

Tip 1 : Apabila anda tidur berseorangan di bilik anda, jangan tidur di tengah-tengah. Ia seolah-olah anda tidak mahu sesiapa tidur dengan anda. Jadi, tidur hanya di sebelah. Sebelah lagi, biarkan kosong. Sediakan bantal seolah-olah anda mempunyai pasangan. Kalau katil single, beli lah double…Haaa…tapi ada pulak tu kan, tidur nala 'kangkang' punya besar, hahaha… camner cinta nak terundang tu beb.. Pelik? Pelik tapi menarik..

Tip 2 : Buang semua barang-barang yang tidak terpakai di dalam bilik anda. Ini kasi Feng shui (angin&air) sikit lah. Kasi masuk tenaga (chi) biar anda bersemangat! Bilik kena bersih dan lapang walaupun kecil. Biar kosong tak pa, Ini berselerak je, penuh je barang, adoi…semangat cinta nak masuk pun, segan, undur balik beb! :)

Tip 3 : Ruang tamu? Haaa…kerusi dan sofa tu, kenalah cari yang ala-ala romantik sikit. Jangan duk pakai kerusi antik, kayu jati ke rotan ke adoi!! Potong stim betul, keras beb. Cari sofa empuk dan berwarna sexy kemudian biar lantai ruang tamu tu berwarna light brown or cream warm… macam tengah bercinta gitukan, bayangkan cinta anda datang visit, lepak tengok dvd…then easy untuk berdepan dengan anda, so mestilah nak cozy, romantik, selesa, seolah-olah anda bersedia untuk bercinta gitu, betul tak?

Tip 4 : Almari anda… please la wei, jangan laaa sarat macam ikan bilis dalam tin! Kalau boleh pakaian yang dah out of date tu sedekah kat anak-anak yatim hehehe. Buatkan almari pakaian anda supaya mempunyai ruang kosong. Sebelah anda letakkan pakaian anda, sebelah lagi letakkan hanger kosong 2-3, seperti pasangan anda bakal meletakkan pakaiannya di situ! Kikiki :oops:

Tip 5 : Apabila makan, sediakan pinggan dan sudu serta gelas kosong. Seolah-olah anda sedang menunggu pasangan anda akan pulang untuk makan bersama-sama. Sekali, korang duk ngan mak bapak pulak, mak korang akan cakap kat bapak korang, “Apahal dengan anak kita tu bang, dah angau agaknya” hahaha..
Tip 6 : Bagi mereka yang memiliki garaj kereta, atau parking space dalam compound rumah tu siapkan tempat kereta itu seolah-olah ada sebuah kereta lain bakal datang dating, eh!…parking. Haaa…bayangkan, gambarkan dalam kotak fikiran anda, bagaikan real. Moga-moga, terundanglah seorang pasangan yang memiliki kereta itu datang parking dan bercinta dengan anda.

Tip 7 : Gambar-gambar di dalam frame in your room tu mesti letak gambar-gambar couple sedang bercinta gitu. Sedang berpimpin tangan kat atas bukit gitu haha..ala-ala hindustan hehe. Frame gambar, mak, abah, sedara mara, binatang, artwork ke…itu semua kena letak LUAR bilik! "Only your future loved one stays and all the love that in the air.."

Tip 8 : Lekatkan poster potret jenis pasangan yang anda idamkan di bilik tidur berdepan mengadap anda tidur. So setiap malam sambil baring, anda boleh khayalkan secara detail kehidupan anda bercinta dengannya. Setiap hari, anda tengok je poster itu, bayangkan, gambarkan di dalam fikiran anda selama 41 hari, sehingga kemana-mana anda pergi pun anda dapat mengingati nya, dapat lihat seolah-olah percintaan anda itu, REAL! Haa…ini memang menjadi ni. Anda akan lihat, sooner or later, wajah pencinta yang hampir-hampir dengan gambar poster itu akan hadir dalam hidup anda. Tapi biar logik lah sikit poster tu..

Tip 9 : Apabila ditanya adakah anda sudah berpunya? JANGAN jawab “I’m single” NO! Hehehe…Instead, sentiasa menjawab, “Saya memberi ruang kepada diri saya untuk berkenalan dengan semua, walaupun saya sedang mempertimbangkan seseorang.” walaupun tak da sapa sebenarnya. Never say you single…nanti single lah you sampai bila-bila nak? Haaa rules of attractions!…apa yang you cakap, fikir, semua akan tertarik kepada you, akan menjadi dalam hidup you! Tapi, jangan pulak cakap…I dah milik orang! Habislah…siapa nak kat you lagi?

Tip 10 : Setiap hari dan setiap masa, tell yourself “I’m loveable, I’m in love!…he/she loves me!” Jangan sesekali pula, fikir yang anda tidak disayangi, tidak dicintai atau tiada sesiapa inginkan anda! It’s a NO! NO! Situations. Yakin dan percaya…and say it out loud!


p/s ~ arini aku dah bertukar jadi Doctor Cinta lagi..harap korang paham ek Loghat Kedah aku..hehe..Jangan Lupa Cuba Tips Nie Ek..Aku Nak Cuba Tip ke-8 ni mana tau kot Jejaka ala2 Johnny Depp datang minang aku..


37 meletops dah komen! :

Billet-DOux said...

Huhu. Cinta abiss.. ehehe..
sis,
tip 1 : sebelah ada ruang tapi bnyk buku

tip 2: huhu, bilik banyak buku.. ehehe..

nama saya aslina said...

wuiyyoo... bleh jadik ehh camtu?

ikut yang no-8 tu ah... hahahhh... tapi nak letak gambar real orang yang aku suke... bley?

hahaha...

kisahremaja said...

pergh.... rules of attraction pun ade gak tue...dasat2

hazman aka species1980 said...

idea yang amat bagus tue....memang praktikal....

kisahsensasi said...

nampaknya banyak teknik setkan fikiran dan minda la nie.... imaginasi kena bagus

$yAziE said...

huuhuhuhu....interesting lor

Hanis said...

waa~
sangat-sangat menarik.

tapikan.
ada sesetengah tips tu bley buat org laen konpius.

"betul ke tak budak tu? asal letak pinggan kosong depan dia?"

haa..hati-hati.
haha.

Ikhlas dari:
Troxs(dot)com

Lynn Nasir said...

salam,

alahai sara..byk tul tips :) kalau biar tempat tido sebelah kosong..mcm seram gitu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Billet~ klu cam tu tggu Billet abis belajar pastu kemas sume buku2 tu ek..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aslina ~ bleh jer camtu..lagi bagus..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kisah Remaja ~ rules of attraction itu penting..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hazman ~ jom kita cuba sesama k..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kisah Sensasi ~ dats rite..imaginasi mesti mantop tk kisah la akan menjadi ker tidak..kekadang imaginasi ni membantu gak..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Syazie ~ jgn lupa cuba ek..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hanis ~ tu nak tunjukkan kat mak bapak dia yg anak dia dah angau..nk bercinta la tu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Lynn ~ sementara waktu jer tu..Sara sendiri mcm nie ar..katil double tpi tido sebelah jer..sebelah lagi letak hp..

Moon BlooDy Spell said...

lepas ni penuh la pic faizal tahir satu bilik saya.. uhuhuhuh..
kalau pic laki org tak pe kan

Zoul said...

ho ho.. nice tips.. boleh dipraktikkan..

Kiki Lala said...

hye dr cinta! byk tips ni..
aku pun nak cuba tips
no 8 tu...hehehe...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Moon Bloody Spell ~ orait jer Faizal Tahir..mana tau nanti yg dtg iras Faizal Tahir..ok per..i tggu iras Johnny Depp..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zoul ~ rajin-rajinlah praktikkan yer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki ~ sis tau Kiki mesti nak imagine Korean artist kan..

fiD said...

dah lame follow blog ni, br tahu name kamooo sara,, huhuhu

deqyalalink said...

amboyhh ni bukan setakat tips, ni tips angau nih hehe

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aku pon mau kemas2 baju yg byk2 xpakai tu. nyemak je mate. hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

Fid ~ biar betul?org lain pun tau nama Akukahmilikmu ni Sara..apa la Fid nie..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Deqla ~ angau ker?ok tak?

♥akukahmilikmu®♥ said...

Paani ~ tau tkper.aku pun sama..semak mata tgk almari aku..

zella said...

tips no. 9 tu bagus hahahhaha

Ms.Independant said...

bole tgkap cintan camni!

:)

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~ klu cam tu cuba ek..mana tau menjadi..Sara nk try no.8..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Mrs Independent ~ harap mcm tu la hendaknya..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

suka sgt baca ini n3....kelakar pun ada.tapi setiap tip mempunyai maksud yg mendalam.

tq coz shared ini tips!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kinakoyu ~ trima kasih sudi baca n3 nie..

Ieda the Rainbow Princess said...

Nk seru panggil cinta mai mcm nie ropanya..Br Mami tau hr nie..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda ~ yer mami..mcm ni ar cara dia..oleh kerana kak ieda dah kawin jgn try no.8..

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;