Thursday, March 11, 2010

❤I HATE U,LINTAH❤


Sedih gila bila tgk paper kisah budak umur 1o tahun kena gigit lintah sampai meninggal dunia.gara-gara mandi sungai tup2 lintah masuk dalam DUBUR dia pastu gigit bahagian dalaman sampai berlaku pendarahan serius..kesian sgt kat Adik Siti Nazirah Abdul Kadir nie..

Ngilu jer aku rasa bila baca yang LINTAH masuk dalam badan..pastu mak dia check tgk tup2 ada LINTAH yang dah kekenyangan kot dalam UNDERWEAR anak dia..bahaya tul LINTAH nie..Aku dulu pernah kena gigit ngan PACAT..demam kat 1 Minggu..start pada tu aku dah SERAM kat LINTAH & PACAT nie..

Skang nie macam2 dah jadi kat Kanak-Kanak bawah umur..Kena Dera, Kawin Paksa, teruk sangat aku rasa..macam hal kawin bawah umur ni, apa la teruk si Bapak budak nie, ada ke patut dia kawinkan anak dia ngan org yang budak nie patut panggil 'pakcik' dalam kereta..tk kesian ker kat anak dia..masa depan dia jauh lagi..Pelik betul la zaman sekarang nie..ntahlah..aku sendiri dah tak paham hal zaman sekarang nie..sakit pala nak pikir dah..

Pasni aku takkan jejak kaki aku kat mana2 sungai dah..aku dah blacklist sungai dalam aktiviti mandi manda even aku tak suka mandi kat sungai..sebenarnya aku sendiri tak pernah mandi sungai...yang aku berani pun Swimming Pool kat port khas untuk budak2..hehe..kali ni aku taknak letak pic lintah pasal aku geli tgk..

p/s ~apapun takziah kat Keluarga Adik Siti Nazirah Abdul Kadir ni..Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat Oleh Allah S.W.T..Amin..AL-FATIHAH..



24 meletops dah komen! :

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

lintah ni ade bagus nye,ade tak bagusnye

Billet-DOux said...

ya Allah. takziah diucapkan. ajal dan mati di tangan Tuhan..

zan-xray said...

Sedih membaca kisah adik Siti Nazirah ni.
Saya pacat boleh lagi bertahan setakat 1 2 ekor, kalau banyak adoi seram gak.
Tapi pacat tengok dari jauh pun dah rasa lain.
Apa2 pun kata orang hisapan pacat dan lintaah di luar badan ada kebaikan dari segi kesihatan.
Allah sahaja yang maha mengetahui.

chokio_nia said...

innalillah..ain bace pon terkejut td..kwn ain pos kat fesbuk..

black_mel said...

bahaya...smpai boleh membunuh..

@ku d! sin!e said...

sedare kwn aku dulu pon kne cmni..
tp oprate kot kuarkan..
die jnis org kg pegi bendang
x pki pentis..
takot lah..!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Cik Aida ~ betul tu..kena tempat yg salah, mmg naya la jawapnya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Billet ~ sama2 kita doakan k..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zan X-Ray ~ darisegi kesihatan n perubatan lintah mmg baik tpi klu termasuk dlm badan tk jadi baik dah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Chokio ~ Ain..lama tk nampak Ain..nasib Ain tk out bloging..welcome back k..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black ~ tau tkper..hehe..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aku Disinie~ eee..takutnya..sampai kena operate..

Kiki Lala said...

kesiannya...apa boleh buat kn...
da takdir dia macam tu...

sy pun geli pacat dan
lintah ni..

jejaka anggun said...

betul ker lintah bole buat camtuh? cam citer dukun lintah plak ek?

zella y said...

al-fatihah....

ksiannya kat bdk tu.... bahaya nya lintah tu..uish...takut plak...

zulhilmi bdk blur said...

takot jugak...
waaa

°° ♥ p a A n i ♥ °° said...

aah.. lintah ni mmg bahaya. tambah2 kalo die beranak pinak dlm perut tu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki ~ mmg geli pun..tgk jer dah remang bulu roma..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jejaka Anggun ~ lintah tu lapar kot..masuk dlm punggung apalagi gigit la apa patut..cari darah..yg ada organ dalaman..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zella ~ so nanti jgn mandi kat port byk lintah..hati2..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zulhilmi ~ takut apa?

♥akukahmilikmu®♥ said...

Panni ~ beranak pinak lagi seram..tup2 ingat baby kuar rupanya baby lintah..

Ms.Independant said...

lintah ni memang bahye.
tak prasan pon ble die naek kat kaki.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Mrs.Independent ~ yup..kita akn perasan bila kaki rasa mcm gatal..pedih jer..tup2 lintah dah jadi gemuk masa tu..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;