Friday, February 19, 2010

❤AKU CIK LIPAS & NEGRO❤

Aku ada nama gelaran..dulu masa aku budak2 orang kampung abah aku, Perlis suka panggil aku Negro..aku bukan Negro..cuma masa tu kulit aku gelap skit..So aku dipanggil Negro..bila balik kampung 'aku disambut mcm aku pelancong asing yang datang melawat kampung abah aku..'..bukan disambut dengan kompang & kalung bunga tapi disambut dengan panggilan Negro..

Sekarang aku dah tak dipanggil Negro..sbb kulit aku tak gelap mcm dulu..aku telah jadi seorang yg sgt manis...sehingga aku dipanggil 'Hitam Manis Cikgu' masa sekolah..sekarang gelaran tu dah tkder sbb aku sudah bertambah cerah tapi masih kekalkan 'manis' tu..
Lepas Spm aku merantau ke Kuantan Pahang..aku study di IKIP..masa tu aku dapat 3 orang abg angkat..(Abg Nuar, Abg Iwan, Abg Alie)..2 dari Kelantan 1 dari Johor..aku dilayan mcm 'Puteri'..abg angkat aku nie jual Burger kat sebelah Apartmen Asrama aku di Beserah..apa aku nak makan sume diorang kasi..tgh malam lapar diorang antar mkn sampai roomate & budak2 bilik lain pun 'jeles' tgk..bila cuti aku dibawa jalan ker Teluk Cempedak( Tc), Tanjung Lumpur (makan ikan bakar) dan lain2 ( aku tak ingat tempat lain)..oleh kerana aku takut lipas aku digelar Cik Lipas oleh abg angkat aku nie..

tapi kami 'terpisah' bila aku kembali ke Kedah..last aku bercakap dengan diorang thn 2004..pastu lost contact..no diorang tak dapat dikesan..nie jugak sebab napa aku tak tukar no hp aku..pasal aku harap 1 day aku akan jumpa diorang balik..aku rindu saat2 tu..maybe diorang dah kawin & ada anak..sekarang aku dah tkder gelaran..tkder sapa nak panggil aku Cik Lipas & Negro & Hitam Manis Cikgu..owhh..rindunya aku..

p/s ~ napa aku wat entry nie???sebenarnya tadi masa sapu sampah aku terjumpa lipas n tetiba jer aku teringat tentang kisah manis aku..korang ada tak nama gelaran???sure ada tapi apa erk????nak tau jugak..




29 meletops dah komen! :

aku junsu said...

huhu kenapa mesti cik lipas..semoga dapat berjumpa mereka semula ya..

nama saya aslina said...

nama gelaran?? hmm... apape saje perkataan yang suku-kata depan ada "as"... contohnye, asparagus...

haha...kejam betul budak2 kelas kite...

Jijahh @ f.k said...

member sekulah dulu panggil jijah >>>>> BABY ... ahaks ..malunye sbb sampai skang lekat lagi nama tuuu

Koyuki said...

erkk cik lipas ke

huhu
yuki dipanggil..cik kurus...
kehkehkeh

hans said...

nama gelaran aku banyak sangat
tapi banyak yg sedih la
owh,ko takut lipas?
sama dgn aku
hahaha

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aku Junsu ~ kenapa mesti Cik Lipas??hurm tak pasti la pulak..tk pernah tnya pun diorang napa pilih Cik Lipas..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aslina ~ hah?asparagus, kelakarnya...Asparagus Oh Asparagus..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jijah ~ baby ok what???nampak manja skit..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koyuki ~ Yuki, Cik Kurus lebih comel dari Cik Lipas..hehe..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hans ~ u takut lipas?hurm tk hero ar mcm tu..sepesen ngan my little brother..bapak i jer hero..tangkap lipas pastu kepak mcm tu jer..

MaizaC'Joe said...

nama gelaran yg best2 ok gak.. tapi.. hihihi... takut lipas.. sama la...

♥ p a n y ♥ said...

jahatnye diorang pgil negro!! ish2.
hehe

zan-xray said...

dasat tu kalau orang panggil negro.
sekarang tengok dah cantik manis.
num anda kah yang bermula o17 4.... tu (acah je tak tau pun)

black_mel said...

haha...skrng dah manis??hehe..ok2..tgh sapu sampah leh teringat kenangan manis lak..hehe..tp xkn smpai diorg pggl negro?

jejaka anggun said...

nama gelaran - jejaka anggun sebab dia anggun giler.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Maiza ~ owh mmg takut lipas terutama yg suka terbang tu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Pany ~ tk jahat la..ok jer..lagipun bukan senang nk dpt gelaran nie..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zan X ray ~ masa tu budak2..tk tau apa2..biasa ar main panas..mau tak itam kulit..makin besar kena ar jaga kulit..hehe..tpi maintain manis..owh tidak number ku mula dgn 01228.........(10 thn dah pakai no nie..)

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black Mel ~ rite..mmg org kampung kat Perlis panggil negro..skrang dah tk panggil la..sbb tk mcm negro dah..sblm nie jumpa lipas tk tringat pun tetiba smlm boleh tringat plak kenangan tu..flashback balik..nak wat cmner..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jejaka Anggun ~ yang tu bukan org bagi tpi empunya bdn sendri bg kan..

zulhilmi bdk blur said...

knpkah cik lipas..
hihi

rizputra7 said...

cik lipas ker?...hehehe...baru tahu...nak panggil cik lipas ler lepas nie...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Zulhilmi ~ sbbnya sudah pasti takut lipas..

♥akukahmilikmu®♥ said...

RizPutra ~ ok gak tu..dah lama tk dgr org panggil Cik Lipas..hehe..

wirajiwa said...

aku akan try carikkan abg angkat engkau kalau aku balik kuantan nt. Tp kalau diorg nih org kelantan, org johor..herk, susahlaa.. kot2 dah balik kelantan atau johor.

Dan aku paham sgt rasanya mcm mana, sebab aku sendiri pernah mencari kawan2 lama masa aku duduk di langkawi dan dibangi, 15 tahun dulu. Tapi sanyang sangat...sampai sekarang tak jumper. Cari kat facebook, myspace, twitter dan mcm2 cara lagi. Tapi tak jumpa :( (mungkin diorg tak guna IT nih gamaknyer)

♥akukahmilikmu®♥ said...

Wirajiwa ~ owh yeke..orait klu sudi tolong carikan..sebut jer Cik Lipas..hehe..betul tu..try gak cari kat facebook apa sume..hampeh tkder langsung..

kiki lala said...

miss sara a.k.a cik lipas..hihihi...
special punya nama...

harap2 la awk dpt jumpa abg2 angkat
dulu tu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki ~ harap mcm tu la hendaknya...thanks..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;