Thursday, February 18, 2010

❤AKU HAMPIR JADI INCREDIBLE HULK❤


Hari nie aku hampir nak jadi Incredible Hulk kat kedai yang aku antar laptop ari tu..kebetulan aku pakai baju kaler ijau..kisahnya aku baru perasan yang byk driver aku hilang..aku start tau kata hilang pun masa adik laki aku nak Webcam...tiba2 tak boleh..so aku cari problem dia..rupanya byk gila Owner kedai nie tak install balik driver aku..pastu aku trus gi kedai tadi..aku tanya napa Bluetooth, Webcam, Speaker & driver lain Not Functional...padahal sebelum antar kat dia mmg elok lagi..tetiba dia kata Speaker rosak. Cd Reinstall aku pun rosak...aku tau cd tu tak mungkin rosak..aku masih tak puas ati ngan reason tk logik dia..maybe dia pikir aku tak tau pasal Software/Hardware nie..

Silap aku masa adik aku amik tu aku check apa yang takder..nie dah seminggu baru aku sedar..Bongok tul aku rasa..bila dah lama mula la dia kata dia dah wat elok2 dah..maybe aku ada wat 'something wrong' kat Lappy aku..aku pun bersoal balas tapi tak la sampai bertekak..aku masih control lagi hot aku..aku tanya napa tak kol aku sebelum install Windows 7 la apa la..aku tak suruh pun..patut tanya Owner Lappy a.k.a Aku dulu..
pastu dia kata antar balik Lappy kat dia..dia nak repair lagi..aku kata takper..dalam ati aku kata dari pada antar nanti dia pow lagi duit aku..aku tak mau nanti lagi tambah masalah..bila balik umah aku mula la bukak lappy aku yg baik nie..apalagi aku fix sendiri driver2 nie sume..nasib ada internet..akhirnya kat 2 jam aku berjaya fix balik driver aku yang 'sengaja' dihilangkan nie.

p/s ~ lappy nie baik sgt ngan aku...kat 2 tahun dia hidup dengan aku..tapi masih nampak baru..tkder calar langsung..tak nampak pun mcm lappy yang dah lama pakai..org lain aku tgk lappy berhabuk, bercalar & siap ada kesan tergores lagi..mana taknya tiap ari aku lap, buang habuk apa sume...walaupun dia bukan lappy idaman aku, dia aku jaga seolah lappy idaman..




12 meletops dah komen! :

Billet-DOux said...

Salam sis..

ehehe, ngam lah tu, lebih baik install sndiri, free of charge lg.

ehehe, tindakan yang bijak sis!

black_mel said...

yup2..driver cari kat internet jer....sng..

IxoR@ said...

sis lagi sedang berkira-kira nak madukan lappy yg sedia ada la...

cam ne tu...

;(

♥akukahmilikmu®♥ said...

Billet ~ tq2...hehe..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black ~ betul tu..senang..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ixora~ sis madukan je la..

fiD said...

kalu x bape teror,kasi jew kawn yg pandai.. boleh kan???

♠☠♠ayudeadwish♠☠♠ said...

pe kta ko belikan aku 1 lappy gak~
wakakaka~

sure aku jaga bebaik

♥akukahmilikmu®♥ said...

Fid ~ sekadar mencabar diri..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ayu ~ klu aku kasi ko lappy 1 sure nanti abis luka berdarah lappy tu..

nama saya aslina said...

pasni apape hal, better format je sendiri... lepas on, tekan je F12 lepas tu boot from cd...

senang hati... takyah runsing2... driver pun install je sendiri...

tapi kalo macam kite gune dell nih, better call je dorang...sampai la engineer dorang ke rumah membawa peralatan2 berdasarkan laporan kite...

repair depan mata pulak tu...confirm takde mende ilang...siap on the spot =)

♥akukahmilikmu®♥ said...

As ~ orait..thanks 4 ur advice ek...appreciate that..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;