Saturday, January 2, 2010

❤RENUNGAN❤

Harta yang paling untung SABAR..
Teman yang paling akrab AMAL..
Pengawal yang paling berwaspada DIAM..
Bahasa yang paling indah SENYUM..

Jaga niat di dalam setiap perbualan..Niat boleh berubah kerana suasana dan nafsu yang menggila..Jaga niat, jaga amal, jaga fikiran dan seringlah bersyukur..

Tidak selamat bagi umat yang hidup diatas muka bumi tanpa berbuat kebaikan dan takut untuk mencegah kemungkaran, maka bala akan datang bertimpa-timpa..

Iman itu pada ROH..
Amal itu pada HATI..
Islam itu pada JIWA..
Ehsan itu pada DIRI..

Fikir agama dan bertafakur itu adalah lebih baik dari ibadat sunat 1000 tahun yang lalai..Mereka yang bijak berfikir adalah yang sering memikirkan tentang kematian..

Jangan disesali dengan pengalaman pahit didalam kehidupan kerana ia adalah satu ilmu, wadah dan panduan didalam perjalanan untuk mendapat keredhaan Allah s.w.t..




22 meletops dah komen! :

cj'alhafiz said...

insyaAllah...
sama-samalah kita baiki diri...

cik EPAL said...

nice entry :)

cik purple said...

salam kak sara..sihat ke?harap2 akak sntiasa sihat..akak skang stay kat kedah ke?

♥akukahmilikmu®♥ said...

CJ~ InsyaAllah..sama2 lah kita yer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

CikEpal~ thanks yer..sekadar renungan bersama..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Akmar~ salam kembali..akak sihat jer..harap akmar pun sihat k..aah kat kedah la pasal akak mmg orang kedah pun..

cik purple said...

ooo..mane la tau keje kat luar..hehehe..akak,nt akmar kne keje kat jengka tengah bulan nih..haru betol la akak..sb akmar tak penah g sane pun..tp tak lame kot..nt akmar nak carik permanent job kat area selangor..akak baru blek keje kee nih?

cik purple said...

got to go akak..ni dtg nak hupdate resume j..tak sempat nak hupdate blog..mayb later..mis u soo much...muah3

Koyuki said...

"Jangan disesali dengan pengalaman pahit didalam kehidupan kerana ia adalah satu ilmu, wadah dan panduan didalam perjalanan untuk mendapat keredhaan Allah s.w.t"

yuki suka ni..sangat bermakna
sayang sarah..erkkk

peluk bleh??
haha~

p/s: maaf lama tak datang sini. sbb biasanya yuki tak bleh nak komen cuma mampu baca jer. huhu..connection tak berapa bagus la sarah.. T.T
kalau sarah buat kotak komen ni pop window senang skit kot

HAZWAN17 said...

thanks 4 sharing this....

♥akukahmilikmu®♥ said...

Akmar~ take care k..miss u so much too..gud luck..jengka brapa Akmar dpt nie?jgn ulu sgt dah la..Selangor ok la..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koyuki~ Yuki, Sara lagi suka madah nie..pengalaman hidup sendiri pun yer jugak..syg Yuki jugak..nak peluk on jer..orait bebeh..untuk Yuki, Sara akan jadikan pop window k..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hazwan~ sama2 kasih Hazwan..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Yuki~ bereh babe..

syaf said...

sesame r kite baiki diri kite
bagus entry ni...

Aidi-Safuan said...

sangat setuju!

kadang2 orang terlalu kejarkan amalan sunat sampai terlupa amalan wajib yang lebih besar ganjarannye

♥akukahmilikmu®♥ said...

Syaf~ alhamdulillah..sama2 la kita repair diri yer..chaiyok!!chaiyok!!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aidi~ itulah lumrah kehidupan..kekadang ingat kekadang lupa..kita yg lupa cepat2 la sedar..

Ieda the Rainbow Princess said...

Semoga..iman & takwa kita dpt tingkatkan pd thn 2010 ni..Amin..Jgn asik dgn jal duniawi je kn,Sara..Yg ukhrawi pun kene ingt juge..Tol x,Sara..! :)

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ida~ betul tu apa kata kak ieda..jgn hanya pentingkan hal duniawi jer..sama2 la kita perbaiki diri yer..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

amin~ smoge kita akn terus bersabar sys ^_^

♥akukahmilikmu®♥ said...

Sumi~ lama tk nampak die..harap mcm tu la Sumi..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;