Saturday, December 12, 2009

~TEKNIK TRAFIK LEVEL 2 MASTER KAMIBLOGGER~


Aku kembali lagi dengan Cabaran KamiBlogger untuk LEVEL 2..kali nie aku nak update tentang ringkasan perjalanan masa aku di LEVEL 1..dalam Level 1 aku wat abis daya dah walaupun "dateline" cuma 3 ari..untuk Level 1 aku hanya BLOGWALKING & TINGGALKAN KOMEN & MESEJ ker blog kawan2 yang lain..dan minta sokongan dan support diorang untuk komen kat entry Level 1 nie.Alhamdullilah ramai gak yang bagi support walaupun ramai tak familiar dengan FcuCommunity nie..so aku terangkan la sikit apa yang aku tau pasal FcuCommunity nie..

Untuk Level 1 jugak aku aku senaraikan TEKNIK-TEKNIK aku untuk menarik trafik & komen ker blog aku..antara teknik-teknik aku mcm ni la..

*Blogwalking*

aku berjalan-jalan ker blog kekawan lain melalui blog orang lain..kiranya blog yang bukan followers aku..kiranya bila Blogwalking, aku dapat tgk blog kawan lain, kenal kawan baru, dapat pengikut baru dan dapat belajar apa yang aku tak tau dalam blog yang aku blogwalking nie..

*ChatBox*

melalui Chatbox pula, aku tinggalkan pesanan..aku tak penah miss tinggalkan pesanan kalau aku lawat blog orang..kalau aku takder idea nak komen, aku tinggalkan mesej jer.kononnya sebagai jejak-jejak aku..

*Comment Form*

yang nie lagi la penting..klu aku nak orang rajin komen kat blog aku, mestilah aku kena rajin komen kat blog orang..baru la Fair..klu nak orang jer komen, melampau la kan..kena sama-sama adil..Apa Yang Penting?KERJASAMA..so bila rajin tinggalkan komen, sure kawan2 lain akak rajin komen kat blog aku..

*Yahoo @ Ym*

yang nie aku kureng skit sebab aku jarang sangat nak online@ berchatting pasal aku asyik dengan blog kesayanganku..tapi untuk Cabaran KamiBlogger aku terjah jugak..aku sebarkan tentang kewujudan blog aku, dan mengharapkan diorang jenguk blog tu dan tinggalkan komen..

*Social Network*

dalam Social Network mcm Twitter, Facebook, Myspace, Friendster, Tagged nie aku jarang on..so aku tak guna sangat untuk misi KamiBlogger nie..

p/s: nie la teknik-teknik aku untuk menghadapi cabaran KamiBlogger..walaupun banyak teknik-teknik lain boleh aku guna tapi yang nie jer aku terdaya..akan datang maybe aku cuba teknik lain pulak..

p/s: SUDI-SUDILAH ringankan jari jemari anda dengan tinggalkan komen..bukan tinggalkan duit..



36 meletops dah komen! :

diDEN™ said...

wah... menarik2...
ini kira idea yang bernas nie

macan putih mungil said...

sara......

tipsnya bagus... ^^

thanks for share...

http://mycloudmylove.com/

a1zudd1n said...

gd luk la ye..hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Diden~ bagus ker?baru cuba jer tu..sblm nie tk penah cuba pun..hehe..anyway thanks yer sudi komen..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Macan~ thanks yer if u terima entry nie untuk di share..nice to meet u..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Aizudin ~ thanks 4 ur wishes..appreciate that..

sue said...

aaa..gud entry laaa

[asam]pedas said...

tips yang bagus untuk new blogger cam [asam]pedas nih:..
nway thanks ya:.. :)

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Sue~ alhamdullillah..klu u suke lega i dengar..

To AsamPedas~ yer ker..thanks sbb sudi amik panduan yg tak seberapa nie..thank u so much..

zety said...

keep it up sis.caiyok2.tapi nk naik trafik lebih tnpe perlu usaha byk join imcurtian.com zety dh register hari tu tapi problem xleh login.

chokio_nia said...

wah2..ade tips2 gtu..huhu..ain jarang dah jln blog2 br..busy..=)

ekopelancongan said...

salam kembara sara..

ada lagi satu teknik ko telupe..

g jumpe bomoh perasap kemeyan blog ko ni..

ala2 pelaris gak la..

ngee..

black_mel said...

haip...btul2....yg last tu pun x buat jgk...ym pun jrng..

mello said...

tips yg bgs ntuk tarik traffic tuh..

p/s: bila la agaknya bleh letk traffic light kt blog mello's neh..hahahaha

♥akukahmilikmu®♥ said...

yer ker Zety..akak nak kena usha nie website tuh!!leh kasi power lagi trafik..jgn sampai kena saman ngan polis trafik dh ar..

♥akukahmilikmu®♥ said...

tkper Ain..tk bz Ain jln2 la..tk kisah la..kwn2 blogger lain pun paham bila kita bz kan..dorang tk marah la..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Eko..apa barang main bomoh2..kang lain plak jadi..bukan blog yg laris..silap2 tuan punya blog yg laris.nk wat cmner!!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

To BlackMel~ aah betul tu Black..bila dah slalu menghadap blog,yg lain dilupakan..tk leh nk wat per dh.yg lain jarang2 dihadapi..

To Mello~ Mello, u try letak pastu bgtau..Sara pun nk letak gak..biar kena saman ngan polis trafik..

Seri said...

tq. info yang bagus untuk diikuti

♥akukahmilikmu®♥ said...

Seri..hehe..terima kasih jugak sudi amik info tu..

zureen @ mama said...

Nama anak kak zureen pun Sara juga..he3

Good entry..byk tips yg boleh diaplikasikan..thanks.

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Sara..jenuh perah otak la
nk buat tugasan2 Contest nie.. :P
Ape pun Gd Luck to U Sara!

p/s: Best la ramai yg komen2 cnie..

♥akukahmilikmu®♥ said...

KakZureen..nama sama ek?kebetulan pulak..thanks yer Kak..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Salam Kak Ieda..hehe..perah lagi otak Kak Ieda..ada lagi 2 Level nak kena perah otak..
Gud Luck untuk Kak Ieda gak..

Tue said...

wahh bguih tips2 ni.. ado ms kang leh lah gua torai gak.. hehehe.. Good Luck 4 u Sara.. Do da best!! (wink2)

zella said...

thanks sgt2 for the info...
sgt berguna utk newbie mcm saye huhu...

xyncaholic said...

semoga berjaya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Tue~ Tue nk try watper..Tue kan dah expert..blogger otai..hehe..Thanks Tue..

To Zella~ yer ker Zella..selamat datang ke dunia blogger..

To SepulAzhar~ semoga berjaya untuk u jugak yer..

Didi Nadhirah said...

nice to meet u and thanks for visiting my blog...anyway gud luck

♥akukahmilikmu®♥ said...

DidiNadhirah..nice to meet u too..n thanks yer..Gud Luck 4 u to..

dara♥♥♥teruna said...

Semoga Berjaya yer Sara..Cik Dara jadi pompom girl kat blakang u k..

Mrs.Maimunah said...

contest apa yer dik..akak penah dgr pasal FcuCommunity nie..apapun gud luck akak ucapkan..akak doakan kamu berjaya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To CikDara~ wah Cik Dara nak jadi pompom girl?pandai jer Cik Dara pompom nie..thanks yer..

To AkakMaimunah~ Kak cuba la tgk website dorang ada mcm2 widget n artikel best2..contest pun ada..tk rugi tgk..Sara pun suka widget dorang..thanks yer kak doakan Sara..terharu...

Ieda the Rainbow Princess said...

Alamak..gebu ke.. :p Sara la yg gebu & cantik mcm Ank Mami!Mekasih Sara kasi sokongan moral utk Akak..Sama2 kite ye!Gd Luck to U too!

♥akukahmilikmu®♥ said...

orait Kak Ieda..bereh..hehe..anak mami ker?sesuai??tak sesuai kot!!!

din3187 said...

saya sokong awak... (^_^)

Jangan lupa saling tinggalkan komen yer...

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;