Monday, December 14, 2009

~BANTU SAYA UBAH BLOG SAYA~

Holla..aku kembali lagi dengan Cabaran KamiBlogger untuk LEVEL 3..dalam Level 3 ni aku kena STORY morry pasal blog aku, AkukahMilikmu..blog aku nie sebenarnya adalah blog peribadi..masa aku 1st create blog nie, tujuan dia sebagai blog luahan hati a.k.a diari hati la..masa mula start blogging, 1 apa pun aku tak tau..tak pandai blogwalking apa sume..nak pasang widget lagi la tak pandai..tapi aku belajar melalui tutorial..cara nak pasang tu pasang ni, sampai la aku tau serba sedikit..nak kata expert blum lagi..pasal aku masih belum boleh dikategorikan sebagai Expert..
Sebelum ni jugak KEDUDUKAN blog aku nie agak serabut..dimata aku itu tak kena ini tak kena..itu mata aku, blum kira mata blogger lain..entah-entah lagi serabut diorang tengok..boleh dikatakan tiap ari aku cuba perbaiki..aku 'repair' sana sini..tukar layout..tukar widget sesuai..mcm2 sampai aku sendiri tak sempat jengah blog blogger lain..
Ini juga punca kenapa blog aku semakin BERAT..bukan hanya berat dengan pelbagai kisah tapi juga berat dengan pelbagai masalah..blog aku ni pernah alami masalah OBESITI hingga menyebabkannya lambat untuk Loading..tapi Alhamdulillah aku berjaya mengatasinya sedikit demi sedikit dengan men'reject' widget-widget yang tidak berkenaan..
Sekarang blog aku bukan saja blog berkonsep Peribadi..aku pelbagaikan juga KONSEP blog aku supaya orang tak jemu..yer la takkan nak suruh blogger tatap luahan kisah duka aku jer..kisah duka diorang pun belum tentu diorang larat nak tatap ni kan pulak kisah orang lain..mau aku di 'blacklist' nanti..aku masukkan Kisah Lawak, Resipi Masakan, Hal Semasa, Aktiviti Luar dengan kawan2, Kisah Personaliti Lelaki & Wanita, dan Hiburan..cuma 1 kisah jer aku tak minat nak letak iaitu Hal Politik..sbb aku tak mau jadikan blog aku tempat orang nak hentam sesama sendiri..tak mo den..tak minat..klu aku termasuk ke blog hal politik, terus aku cancel..tak mau masuk campur..


Bila dikira TRAFIK, of coz aku nak Trafik blog aku ramai, so aku harus kerja keras untuk naikkan trafik blog aku..supaya aku lebih FAMOUS, lebih GLAMOUR dan lebih MANTOP!!sesuai tak??ok jer..dulu trafik aku tak rancak macam sekarang, pengikut setia apatah lagi..KURENG!!!sekarang sudah berubah..aku semakin dikenali..aku introduce sebagai AkukahMilikmu kerana aku sudah serasi dengan nama nie & senang jugak nak sebut AkukahMilikmu nie..betul tak kengkawan??

PERANCANGAN MASA DEPAN, aku masih tak rancang apa2 terhadap blog aku tapi 1 yang pasti aku nak dapatkan Domain Hosting aku sendiri dari http://akukahmilikmu.blogspot.com ker http://akukahmilikmu.com..jadi sebelum tukar ker domain sendiri aku kena pastikan blog aku tersangat MANTOP!!

p/s: so kepada kekawan ku, aku masih inginkan cadangan dan pandangan untuk MANTOP kan lagi blog aku yang sediakala MANTOP supaya lebih kuat dan power..SUDIKANLAH tinggalkan segala KOMEN-KOMEN 'hot' korang untuk blog aku..boleh kita sama-sama syer cadangan hot korang tu..untuk kebaikan bersama..
~Aman Tiada Perang~
~Peace No War~
~Chaiyok!!Chaiyok!!





29 meletops dah komen! :

dara♥♥♥teruna said...

holla Cik Sara..wah dah sampai Level 3..tahniah..kiut gila entry nie..suke Cik Dara tgk ada karton..tk bosan sgt..ceria entry..Cik Dara suka klu u wat entry sambil letak picture..apa2 picture la..gambar kan tersimpan 1001 kisah..klu kosong jer, text jer nampak tk ceria pulak..apapun gud luck..

zella said...

hi sara.. maybe sara boleh selitkan gambar2 sarah pd setiap aktiviti sarah ker... cari gambar2 yg ceria..byk warna...

yg penting sara suka blog sara dan ia adalah cetusan dr diri sarah...

gud luck dear ;)

cryingangel said...

ooo...gud luck untuk contest ni!!!

farra8979 said...

me loike this entry.. so, good luck... (^_^)

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ala blog ko
tak kisah la ko nak tulis ape
jgn tertekan sgt pikir ape org suka @ tak~
ni kan ruang ko sendri
sebat je ape yg ko suka nak wat

xyncaholic said...

salam.good luck untuk contest ini..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To CikDara~ oo..Cik Dara suke erk entry mcm nie..boleh dipertingkatkan lagi..orait thanks Cik Dara atas cadangan Cik Dara tu..

To Zella~ klu pi c tu tkder masalah rasanya..akan dicuba gak untuk letak pic2 tu yer..thanks untuk cadangan tu..

To CryingAngel~ terima kasih atas sokongan anda..appreciate that..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Farra~ u like this entry, same like me..hehe..jom suka sama2..thanks..

To Ayu~ aku masih dalam proses menyesuaikan diri la nie Ayu..nak biasakan sebagai blog ikut suka hati aku..hehe..doakan aku berjaya jer..

To SepulAzhar~ salam..thanks atas sokongan anda..

Cik Norfa said...

hehe..bagus sara...smp level 3...
nice blog ekceli..

salam kenal2..tuakr-tukar link oke! nanti trafik la blog kamu ni..peace too!

♥akukahmilikmu®♥ said...

ok..boleh jer Cik Norfa..kita tukar link..peace too..thanks yer..

hanaahmad said...

nice blog~ truskan berblogging ya....gud luck utk contest ni~

♥akukahmilikmu®♥ said...

Thanks yer Hana..gud luck 4 u too..

Jazli Safwan said...

Jangan saratkan banyak sangat unused gadget.
pening kepala.
good luck

♥akukahmilikmu®♥ said...

mmg hot cadangan ni tapi ada betulnya..thanks yer Jazli..

++***hana zaty**++ said...

alolorrhhh..tomeynye blog sis!~~

ngeeee~~~

tp lmbt skit loading kot!**ke tenet hana yg lmbt**hehe~~~cam blog hana jugee....

sbb suke kerawang2...hehe..sis suke kerawang2 jgak ea??ngeeeee

Ieda the Rainbow Princess said...

'Kisah Lawak, Resipi Masakan, Hal Semasa, Aktiviti Luar dengan kawan2, Kisah Personaliti Lelaki & Wanita, dan Hiburan'

Salam..Sara..Sis mmg suka Blog yg camnie..
Ada mcm2.. ) Dari cerita lawak sampai la cerita celebrity dlm & luar negara..Cam sama je ye konsep Blog kita.. :) Neway,Gd Luck ye dear!!
Trafik Sara mesti tinggi pasnie coz Sara dh dpt
ramai kwn skrg nie!Caya lah!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hana..sis pun perasan blog sis mcm lambat loading..rasanya bukan masalah tenet kot..tkper nanti sis cuba check lagi apa yg berat..sis nk buang la..kasi ringan..

mmg betul sis gila la ngan kerawang2 nie..jadi habit plak..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Salam Kak Ieda..blog Sara biasa jer la.tak sangka sama plak konsep kita..mcm dh berjanji plak..hehe..blog kak ieda pun cmtu..dh bertambah kawan..nanti kak ieda pun lagi la ramai kawan dari sara..

ina mail said...

.akak pun baru lagik, yang aku tahu mesti jujur dalam penulisan.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ina..jujur dalam penulisan itu sudah pasti..hehe..

rockeroadsportal said...

cantik sgt blog u..i pun nak wat cmnie gak la nanti..skrang i baru lagi dlm blogger..masih byk perlu blajar..

touyakaruma said...

Okay arr tu klu nak wat domain name sendiri .. GOOD LUCK !

.hudaluna said...

gud luck utk contest =)


my widget follower tu xpyh letak kt atas sbb yg tu buat lmbt

mcm melromeo.blogspot.com ckp

yg lain so far cun dh =)
huhu..
suka tgk kaler2 dlm blog ni

menarik

ELYN said...

gd luck!! ^0^

chokio_nia said...

hurmmm..ain jus nak ckp, tukar domain gtau ye kak..=)..gud luck neway..=)

♥akukahmilikmu®♥ said...

To RockeroAdsPortal~ yer ker..nanti u wat lagi cun dari i..bru best..

To Touyakurama~ wish me luck k..

To Hudaluna~ mcm tu ek..ooo..baru la tau..tkper nanti akan diadjust..thanks yer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

To Elyn~ thanks yer..wish me luck too..

To Ain~ of coz la akak bgtau Ain..mana bleh lupa..

~Siti Fatimah~ said...

askum cik sara..hye..firstly thnkz jOin blOg mgg..em..mgg nak kOmen byk2 pOn x geti ni hehe..but juz believe ur self..!!!wat la ape pun asalkan x menganggu owg lain dan x menyalahi undang2,..ceh2..hehe.. peace!!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Siti Fatimah~ orait babe..thanks yer sudi komen..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;