Friday, December 4, 2009

~SELESAI SUDAH MAJLIS & SORRY..~


Alhamdullillah..selesai sudah majlis kawin..bukan majlis kawin aku tapi majlis kawin kawan sekolah aku..dari pagi aku n kwn aku Aiza gerak ker umah dia...nama kawan aku yang kawin ni Khairul Shikoh Ahmad a.k.a Yang..unik kan nama dia..nak wat cmner..sorang jadi pengapit n aku pulak kamerawomen..

aku nak cita pasal Yang ni..dia dengan hubby dia bercinta tk lama..sebelum tu kwn2 jer tup2 bgtau kitaorang nk tunang bulan 10 kawin pulak bulan 12..4 Disember 2009..mana tak terkejut dengar... bila sampai ari nak akad nikah a.k.a pagi tadi, kitaorang sampai umah nak siapkan pengantin tup2 plan ditukar..patut akad kul 10pagi tapi Tok Kadi a.k.a Ustaz Ahmad dtg lambat pulak..janji kul 10 tapi kul 11 pagi baru Tok Kadi mai..cmner la Tok Kadi nie..(mentang2 la dia sorang yang berkuasa kat tempat aku..yer ar sapa yang nk kawin memang jumpa dia sorang nie la..dah takder orang lain yang mampu rampas kuasa dia..)..

habis plan nak gi makeup apa sume tukar time..berserabut 1 ari nie..last gi makeup dah kul 1 makan beradab kul 3 lebih..padahal patut makan beradab kul 1 lebih camtu..Aduhhh..sian tgk kawan aku sorang nie..dia lagi la berserabut..buat pulak ari Jumaat..kenduri dia simple but nice for me..pagi akad tengah ari trus sanding tanpa pelamin..aku ngan Aiza tak makan dari pagi sampai petang...sampai pening la katakan..tapi kawan punya pasal kitaorang sanggup jer..

abis jer makan trus kitaorang balik pasal dia dah tk perlukan pengapit n kamerawomen dah..pasal asik ngan hubby so kitaorang tknk kacau..tgh bahagia..happy jer kawan aku nie..comel sgt ngan baju pengantin gold dia..aku tak dapat nk postkan pic pengantin baru ni sebab aku tak tanya lagi boleh post ker tak pic pada empunya badan..kang marah pulak..hubby dia bagus sgt..cukup tegas bab agama..untung kawan aku nie..sama comel sama padan..

Yang dan Yusri
4 Disember 2009
~Selamat Pengantin Baru..Semoga Kekal Hingga Akhir Hayat Korang..
Semoga Bahagia Selalu~


..tidak ada yang lebih baik bagi seseorang lelaki di akhirat kelak selain dari mampu menyelamatkan ibubapa, anak-anak dan isterinya dari api neraka..

..kasih sayang diantara suami isteri itu akan menjemput rahmat Allah dan menghapuskan perasaan khianat terhadap keduanya..

..pintu syurga terbuka luas kepada mana2 wanita yang menjaga solatnya, puasanya, dan taatnya kepada suami penuh rasa cinta, kasih dan sayang..

p/s: aku tak larat sangat malam nie.pening kepala sangat2..makan panadol pun tak jalan..aku tak dapat nak blogwalking n klik2 blog kekawan yang datang kat blog aku..SORRY yer..aku akan datang blog korang bila aku dah ok dari pening..aku nk tdo..sakit sangat kepala..nak rest..
Selamat Malam dan I Love U Alls...




19 meletops dah komen! :

cik purple said...

nite kak sara..hati ngah susah..tdo lmbat la..huhu..luv u too..mwahaha..

cik purple said...

cane kite nak tau..the right person yg akan kite kahwini nanti??akak tau??akmar tanye ramai org..tp diorg ckp, hati kite akan bgtau..tp akmar da couple 3 tahun lebih..tp bile ade yg lain dtg..akmar akan kompius..jahat kan?cane??? ;(

chokio_nia said...

slamat pengantin br wat kwn akak..n get well soon akak..btw ain de pos br pasal tudung lah..n br pasan gamba akak kat blog ne..hurmm..akak jgn amek ati eh..ain btol2 nak tau..tu tanye..akak bace la entri ain kalo de mase..sori tau..huhu

♥akukahmilikmu®♥ said...

AkmarPurple..luv u too..akak baru ok dari pening n demam..tk larat gila rasa..sume jadi pas balik kenduri..demam kat 2 ari..

betul la kata kawan Akmar tu..hati kita akan bagitau bila kita jumpa Mr.Right kita..means kita akan rasa selesa dengan dia..selamat dengan dia.bila dia lamar kita, kita tkkan teragak2 nak tolak..tu la Mr.Right kita..

akak penah kapel yg sebelum nie bila dia ajak kawin akak ragu2 sbb akak tk yakin dia jodoh akak..terbukti hati akak benar pasal akak nampak sikap sebenar dia..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Akak penah alami situasi mcm Akmar..bila ada yg dtg akak jadi konfius..tk pasti org tu benar2 ikhlas nak kwn atau tk..so akak biar mcm tu..tk pikir sgt..

Akmar doa jer minta Allah dekatkan Laki tu klu betul dia untuk Akmar dan jauhkan Laki tu jika dia bukan untuk Akmar..akak slalu doa cmtu..

bila kita rasa dia bukan untuk kita, kita tkkan rasa sedih @ apa..kita akan rasa tenang jer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ain..akak tk marah la..ok jer Ain nak wat entry pasal tudung..jgn isau akak tk amik ati punya..akak ok jer Ain..dun wory..cyg Ain..

cik purple said...
This comment has been removed by the author.
cik purple said...

akak jgn pk smpai demam blek plak ei..hehehe

cik purple said...

harap2 akmar buat keputusan yg betol..akak cpt sihat ei..akmar tak sbar2 asek tunggu akak nye reply comment..hehehe..

♥akukahmilikmu®♥ said...

eh..tk lah demam balik..InsyaAllah..akak dah sihat dah..ala yer ker tggu reply comment akak..ciannya dia kena tggu..sorry ek..akak dah mai nie..

DilOt said...

tok kadi bz kot, rmi pasangan yang nak berkahwin, yela ni kan bulan 12, terkena lelaki yang ada masalah masa lafaz, jadi amik masa la...hehe..yeye je dilot ni..andaian je kak..

dilot said...

web baru dilot..

www.dilahdilot.com..dah berpindahla kak..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Sara..laaa..sampai Demam haaa..
Cian Sara..Alhamdulillah skrg da sembuh,kn
Sara..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Dilot..tktau la yang tu..maybe la..wah dh ada web baru nie..tkper..nanti sis tgk..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Salam Kak Ieda..dah sembuh pun cume selera makan kureng skit..tk tau pasai apa..

ZihNuN FaTiN said...

Untungya kwn akak tu...nak kahwin jugak!huhuhuhu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

ZihnunFatin.akak lagi la nak kawin sesangat dh nie..tgk kawan kawin, akak pun nak la..

kiki lala said...

bestnya tgok orang kawin...
suka tgok pelamin yg
cantik2 tu...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki~ betul tu..tgk pelamin sume cantik2..dpt jugak amik ilham..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;