Thursday, December 3, 2009

~CALON ISTERI BERDASARKAN KERJA~


Ceritanya begini, suatu hati di Kampung Pandan, Kuala Lumpur,ada seorang ibu yang gusar kerana anak sulung lelakinya tak kawin-kawin lagi, so satu hari, si ibu pun bawakla calon-calon yang dirasakan sesuai untuk menjadi bakal menantunya, dia pun menjemput kesemuanya kedalam rumahnya.
Lalu memanggil anak sulung lelakinya untuk memilih kut yang mana-mana dia berkenan...

CALON PERTAMA:

Pekerjaan : Operator Telefon

"Ala Mak...nih tak syiioookkkk....dia nih selalu cakap:

"SILA TUNGGU SEBENTAR,TUNGGU SEBENTAR"

CALON KEDUA:

Ciri-ciri : Kulit sawa matang, mata bulat dan besar,badan 100% bergetah, BUKITnya just nice

Pekerjaan : Setiausaha


Lalu si anak lelaki berkata "Nih lagi tak syyiiiooookkkk...asyik-asyik

HARAP BERSABAR...BERSABAR"

Si ibu pon gelisah kerana kebanyakkan calon yang ditunjukkan tidak memenuhi kriteria anak lelakinya... lalu dia pon menjemput calon terakhir...

CALON TERAKHIR:

Ciri-ciri : Kulit gelap-gelita,mata sepet sikit, badan 99.99999% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan

Pekerjaan : Guru.


Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini bersetuju untuk memilih calon ini. Lalu si ibu pon pening kepala lalu bertanya kepada anak lelakinya mengapa dipilih calon ini.Lalu anaknya pun memberitahu... "Hah! mak nih la syyiookkk sikit...kalau cikgu best sikit..pasal diaselalu cakap

ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NIH,BUAT MACAM NIH 10 KALI LAGI, TERUSKAN..HAH..TERUSKAN DAH BETUL TUH..."

Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk plak...

"Bang!!!....Konduktor bas mini lagi bagus bang.... Diorang selalu cakap....

"NAIK CEPAT, NAIK CEPAT...MASUK,MASUK.....
MASUK LAGI, DALAM LAGI...DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH,
MASUK BELAKANG....BELAKANG LAGI,LAGI BELAKANG SANA
...BELAKANG BANYAK KOSONG!..........."

p/s: entry nie sebenarnya lawak lucah tapi double meanings..haha..jgn terpedaya..cuba tgk kata-kata dia..



16 meletops dah komen! :

cik purple said...

hehe..ntah pape kalo plih bini based pd tuh..huh.kak sara ngah watpe tuh?keje ke?

jane said...

muahahahhahahhhahhahahh~~
begitu kah????

lalalalalalala

ber_uwang said...

he he he
masuk bang masuk
masuk meminang cepat sikit

♥akukahmilikmu®♥ said...

Akmar Cyg..sebenarnya tu lawak lucah yg di double meaning..apsal dia pilih cikgu?pasal cikgu akan ajar klu tk paham..boleh try byk kali..Akmar mesti tk dapat tangkap maksud dia..betul tk?hehe..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Jane..of coz..mcm tu..adik dia pun lagi expert dari abang..konduktor bas trus..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ber_uwang..u sure dpt tangkap maksud dia..yeahh...masuk lagi..masuk lagi..haha..

cik purple said...

ajar kalo tak pham??try byk kali akan kurangkan kesalahan yg sama berulang..heh?

syaf said...

hahha bududh...lucah lucah...
sangt kije..ape dah...hahha

♥akukahmilikmu®♥ said...

tkper2..sian Akmar pasal akak dah rosakkan minda akmar..kasi akmar baca entry lucah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

hahaha Syaf..tk lucah sgt kot..biasa jer..

chokio_nia said...

haha..ain da pena bace ne..klaka..haha

♥miszluna™ said...

haha..

bengong je

:P

fhad said...

hahaha aku penah dgr lawak ni dulu.. mmg cam haram... klakar gler... sape yg x paham semantik tu mmglah...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ain dah pernah baca erk?tkper nanti akak cari yg lagi kelakar untuk Ain ek..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Miszluna..aah kan mcm cipan jer..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Fhad..betul tu tak paham tk leh kata apa..maybe mmg tk paham tpi tkper i sudi jer untuk terangkan..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;