Monday, December 7, 2009

~AKU SIHAT & TWILIGHT~

Haluuu..Alhamdullilah aku sudah kembali sihat dari PENING + DEMAM..aku kembali cergas untuk blogwalking & reply comment & klik2 nuffnang yang kat 3 ari aku tinggalkan..syoknya rasa...aku pun tak tau kenapa aku demam tetiba sebenarnya..nak kata ujan, memang tak ujan langsung..panas jer..tapi aku DEMAM? dan DEMAM nie terjadi lepas aku balik kenduri umah kawan sekolah aku ari tu..kawan aku Aiza pulak tetiba DEMAM + SAKIT PINGGANG..ish...pelik betul..nasib la tak melarat..masa aku berehat nie sempatlah aku melayan TWILIGHT & NEW MOON..aku tak penah tgk pun TWILIGHT nie..aku ingat tak syok..bila Astro tayang cita nie bulan lepas aku pun pelik apa la yg syok sgt..rupanya best..apalagi aku sambung tgk NEW MOON..barulah aku paham cita dia..

*the cullens team*

*new moon*

aku suka ar tgk geng2 Cullens terutama si Edward..so aku salah sorang Edward Team..aku tak minat sgt ngan Team Jacob..walaupun ramai suka dia..dalam New Moon baru nampak karakter sebenar si Jacob Black @ Werewolf..dalam Twilight selekeh jer rambut..dalam New Moon nampak kemas skit..tapi yg syok body geng2 Black nie sedap2..syok kalau dapat peluk..ketul-ketul tu..(ooppsss aku tergatal suda!!)

*mr.body werewolf yg kental2*

tapi sedih dalam New Moon masa part Edward nak tinggalkan Bella sebab keselamatan Bella..mana taknya bila dengan family Cullens asik ada jer bahaya..luka skit mula la si Jasper Hale @ pakwe Alice Cullen jadi ghairah..bak kata Edward, Jasper nie org baru..masih tak dapat kawal..pasal tu Edward nak tinggalkan Bella..Bella telah terluka masa besday party ke 18 dia..sedih Bella mencari Edward sampai pengsan tgh hutan..nasib ada Abg Kental2 bawak Bella balik..apalagi Jacob Black la yang amik alih tugas Edward untuk lindungi Bella..padan muka Laurent @ The Nomads..ada hati nak makan Bella..dia tak tau yang Jacob nie Werewolf..

*Laurent Da Ravin*

*Jacob Black @ Werewolf*

Jacob la pengubat hati Bella..dia jaga Bella apa sume sampai syok cinta tup2 Alice datang bawa berita yg Edward akan mati..apalagi..Jacob tak kasi pergi tapi Bella nak gak..hi hi bye bye la Jacob..Bella pergi mencari Edward..jumpa gak..syoknya..tgk Bella peluk Edward..kan best klu aku yg peluk..haha..

* romantik Edward walaupun badan tak mcm Abg Kental*

*Edward sebelum Twilight nampak selekeh..dalam Twilight smart*

tapi tu la ending plak tertanya2 pasal Edward lamar Bella, Bella tak kasi jawapan lagi..kena tggu musim baru dia Eclipse..tak sangka ada 5 siri cita nie cume yang ke 5 nie maybe di publish or tak di publish..sapa yang dah baca sume novel dia mmg dah tau la kan kesudahan Twilight Series nie..ai berjanggut la tunggu film dia nampaknya..bak kata Cik Dara..klu Bella taknak jadi wife dia, aku nak jer jadi bini dia..muda sentiasa..tak tua2..kan syok...




15 meletops dah komen! :

cik purple said...

akak..mane bleh akak jd bini die..nt kne jd geng vampire..tak de darah..sian la bank darah kat malaysia kurang darah kalo sume nak jd bini edward..hehehe

bukan ade 4 siri j ke??
twilight, new moon, eclips, breaking dawn.

hehehe..akmar ngah bace cite new moon..novel twilight da abes bace..novel pun best gile tau..beli la..syahdu ooo..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Akmar..tk kisah jadi vampire..akak ikut apa Edward makan..akak pun makan la..hehe..Akmar..ada 5 sebenarnya..yg ke 5 nie blum dipublish lagi..dlm pembikinan lagi..

Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn & Midnight Sun..Twilight n New Moon da tgk...da tau cita..akak tggu diorang film kan Breaking Dawn jer..pasal dalam Breaking Dawn Bella akan transform ker Mrs.Vampire..Edward akan ajar dia cara nak mkn darah n da best part Bella pregnant half human n vampire baby..

tak silap dalam part nie jugak Jacob pasrah n cuba baik2 ngan Edward..tapi ada something wrong dengan anak Bella n Edward..

so kena tggu la..novel dia dah kuar ke blum akak pun tak tau..rasanya tk lagi kot..

♥akukahmilikmu®♥ said...

tapi Midnight Sun nie maybe tak difilmkan..cuba novel jer..kira Breaking Dawn last la film Twilight..

♥akukahmilikmu®♥ said...

alamak Akak baru check Breaking Dawn dah dipublish novel dia..film jer belum..dah ada jual pun..hehe..akak tak perasan nampaknya, Akmar..sorri..

cik purple said...

hehe..yay..kan betol akmar ckp.. ;)

akak..sok tgahari akmar blek umah kat kelantan..d sb kan abg akmar yg sulung nak kwen mggu depan..akmar kne blek sb byk lg bende tak settle..
tak leh nak hupdate blog sekerap mgkin..n tak leh jgk nak jenguk akak kat sini dah..huhu..i'm gonna miss u kak sara..take care tau..jgn demam2 lg..tak sabo nak dpt kakak ipar..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

twilig ni mmg kne tgk dri 1st episod~
law trus tgk dri new moon mmg tak paham sbb citernyer blur je
tapi besh~!!!
wahahahaaaa
tahniah sbb da sihat

Lynn Nasir said...

ala..tapi kawan daku kata ni citer 'budak' skolah, tak sesuai utk kami penggemar citer 'belia dan ke atas'..haiya..rasa nk tgk, tp takut m'bazir kertas kepala agung..

Koyuki said...

Heh
Demam benda alah ni rupanya
apa daaaa

haha~

♥akukahmilikmu®♥ said...

ok..i'm gonna miss u dear..selamat trima akak ipar ek..take care..nanti dah bleh online jgn lupa hupdate akak erk, Akmar..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ayu..thanks yer..lega dah sihat..aah mmg pun klu tk tgk dari mula mmg tk paham..hehe..besh..teramat best..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Lynn..sure tak bazir kpala agung tu..bukan cita untuk budak sekolah walaupun ada diorang translate novel cita ni dalam bahasa mlayu..tk rugi la klu tgk..

♥akukahmilikmu®♥ said...

tkpun Lynn cari jer dvd cetak rompak..hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koyuki..bukan demam pasal Twilight..demam mmg real demam..tkder maknanya demam pasal Twilight..Sara tklah fanatik sampai demam ar..

Ieda the Rainbow Princess said...

X sabar tunggu siri Twilight seterusnya
June 2010 nie!!Team Abg Kental all the way!
Haha..

♥akukahmilikmu®♥ said...

wah..sah2 Kak Ieda nie peminat Jacob kan @ Abg Kental..hehe..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;