Tuesday, December 8, 2009

~MALANG MMG SAH TAK BERBAU~

Kereta jenis Ford Laser hilang kawalan dan terjatuh menerusi bumbung serta terbalik menghempap tiga pelajar perempuan Kolej Kejururawatan MasterSkill di celah eskalator tingkat bawah pusat beli-belah, KB Mall..

Tergamam aku baca akhbar pasal kes nie..kesian gila kat sume yg terlibat dalam xcident nie..sedih sgt tgk..mula tgk aku pikir kete nie bermasalah pasal tak boleh start..aku penah alami situasi mcm nie..rupa2 nya si driver nie takder lesen rupanya.tak tau drive kete pulak.baru 17thn..akhbar nie pun selalu salah tulis umur sebenar..kata 19 rupanya baru 17..tgh SPM lagi..dalam hal nie aku tak salahkan si driver Nur Ain ni sebab dia tak tau apa2..yang patut disalahkan si owner kete tu, Sabri Yusuf.. patut masa kejadian dia tak lari..tapi dia lari so jadikan Nur Ain nie lebih bersalah..sian bila dia cita kat wad org kata dia penyebab kematian 2 org..

yang Sabri dah tau dia tak pandai drive, napa suruh dia kawal stereng, minyak, gear sume?..kan bahaya..patut dia pikir sebelum suruh budak nie handle..tkkan tak leh minta tolong orang kat car park tu..Adik pada Ain pulak panik..sian tgk..orang lain tak patut salahkan Nur Ain..dia pun tak minta jadi mcm nie walaupun dia pasti akan trauma bila ingatkan dia dah sebabkan 2 kematian..sudah2 la dari kata dia PENYEBAB KEMATIAN.. jangan ditambah trauma dia..skang nie cume perlu cari mana si Sabri nie..harap2 polis dapatla si mamat nie..

p/s: takziah kepada keluarga Allahyarham Siti Nor Amira Shamsuddin dan Allahyarham Siti Nordiana Azman..Semoga roh mereka dicucuri rahmat Allah s.w.t dan semoga keluarga Allahyarham tabah menerima dugaan nie..Al-Fatihah...

p/s: aku pun penah alami situasi mcm nie, masa aku ngan ex-bf aku kuar tetiba kat traffic light kete tk nak start..aku tak gelabah pasal ex-bf aku masa tu expert bab repair kete..yg aku gelabah sbb dia suh aku handle minyak n gear..pakai pulak kete manual..aku mana tau apa2 masa tu..dia tolak dari blakang..dia pun ajar aku, masa tolak tetiba kete start laju jer nasib aku tk terlanggar divider.aku sempat tekan brek..klu tk ??????(aku pikirlah sendiri)




16 meletops dah komen! :

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

aku pon ade baca gak pasal kejadian ni
mmg ngeri n dasat
cam dalam citer final destination lak

♥akukahmilikmu®♥ said...

fuyoo..final destination trus..dasat gila nih i dgr..sedih kann..

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

saya xde bace akbar tu coz xbeli(huhuhu,xrajin la,kadang2 je onine newspaper), tapi mmg sedih ar bile dah jadik macm tu, mmg kompom 100% die trauma gile..

♥akukahmilikmu®♥ said...

mmg trauma la..nak wat cmner..benda dah pun jadi..dia kena kuat la pas nie nk hadapi dugaan cukup besar dlm hidup dia..

black_mel said...

mmg btul malang x berbau...dh takdir,nak salahkan si sabri tu pun kita x tau cita btul..mybe si ain ni xnak tolak kreta sbb berat or mybe ain nak try bwk...tp secara zahir memang laki tu salah..cuma benda nak jadi..

nursarah87 said...

yg dah pergi, mmg dah ajal mereka..sedekahkan saja Alfatihah, kita yg idup, ambik pengajaran dr kejadian seperti ini..


jgn blame sesapa..cian la kat drebar keta tuh..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black, tu pasal kena cari mana si Sabri..klu dia tampil kita tau la cita sebenar..bukan nk blame dia kata dia pembunuh ker apa..cuma nk tau cita sebenar selain dari pihak Ain..actually Ain kata dia n adik dia sama2 tolak tapi maybe diorang tak kuat kot nk tolak..so Sabri nie ajar dia..kira Sabri tolak..tgk2 tk dpt kawal kete jauh trus..lari la dia..mybe masa tu dia ingat Ain dah meninggal..

kena tggu cita dari pihak Sabri ni pulak..

♥akukahmilikmu®♥ said...

betul tu NurSarah..sian bila org kat wad blame si Ain nie kata dia penyebab kematian..jgnlah pertikai kerja Allah..dah ajal..mmg kena amik pengajaran sgt2..

tk pandai drive klu diminta handle keadaan mcm nie, jgn la cuba..bahaya..nak pulak tempat tggi..sama2 la kita amik pengajaran nie..

chokio_nia said...

ain tau pasal ne dr pisey..terkejut gle..huhu..takziah gak la wat kuarge arwah..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Akak rs nie lh kemalangan paling2 tragis pd tahun nie..Akak tgk vid yg derang tgh berusaha nk selamatkan nyawa Allahyarham Amira & Siti Nordiana nie..Kesian sngt2x....Takziah utk keluarga mereka..Al-Fatihah.. :'|

p/s: X ada tempat lain dh ke nk belajar kete?!Yg Si Sabri tu pun,lari watper..Dh lh suh dak Ain tu drive kete tanpa lesen..Dh eksiden cam2 pegi lari pulak..Nmpk sngt la Si Sabri tu xder akal..Lg besar la mslh jd nya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ain..kan akak tgk pun terkejut sgt..sedih tgk..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Salam Kak Ieda..takziah untuk mereka..Kak Ieda dia bukan blajar kete tpi si Sabri ni minta dia handle kete pasal Sabri nk tolak dari blakang, kete tk nk start..aleh2 terbabas jatuh bwh..patut dia minta org kat car park tu tolong, bukan Ain yg tk pandai bawak nie tolong..Sabri nie tk pikir panjang masa tu..

kakngah said...

peringtan buat semua dan aku sndr..
kalau dh terlibat ngn xciden ni.. jgn la lari.
tak kira la.. xder apa2 ke.. atau cedera sikit jek.. kalau akn menysahkan bnyk pihak. especially yg bersngkutan dgn claim insuran. apatah lg yg melibatkan nyawa.. mana lu nak lari bro..

♥akukahmilikmu®♥ said...

tu la pasal KakNgah..jgn lari..bukan nk codem dia trus..kes nak kena siasat..bila lari lagi la nampak dia salah n biar Ain tanggung sesorang..mana boleh...sian masa depan budak tu..

wirajiwa said...

wartawan nih memang laa...aku memang la geram sgt ngan wartawan nih, diorang nih kebanyakannyer(tak semua) memang suka sangat buat kerja depan meja komputer jer.. pemalas, tak sensitif, pastur suka merumuskan sesuatu dengan usul yang singkat dan cetek akal.

walau macam mana pun adek nur ain sabar yer. Tak der sapa hendakkan musibah, semua tur kehendak Allah, kalau masih ada yang berkata, semua ni jadi sebab engkaulah, sebab itulah, sebab inilah. Janganlah dengar perkataan dari lidah yang hati-hati mereka tipis imannyer ter. Semua yang berlaku adalah kehendak Allah. Tak der tapi-tapi dalam beriman dengan ketentuan dan perlaksanaanNya.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Wirajiwa..mmg kekadang wartawan nie wat keje ikut suka ati dia jer..slalu salah tulis umur, nama apa sume..kekadang jadi keliru bila baca..mana satu betul umur..kata adik Ain nie merangkak kuar dari kete la padahal adik dia tk naik dlm kete..masa tu Ain jer..bila jatuh adik Ain ni turun bawah gi tgk..bukan mcm Sabri lari trus..bila tgk akak dia mcm tu dia panik..ada org antar balik umah..

tu la wartawan..pastu mula la bgtau ada kesilapan la apa la..ishh...

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;