Friday, November 27, 2009

~AMAH SIAL + TAK GUNA..~


Hi Frenz..sori yer aku lambat skit nk reply msg kat chatbox..aku akan datang balik blog korang yang lawat blog aku erk..ari ni aku nak cita pasal satu kes libatkan amah Indon kat Tanjung Malim Perak yang telah dera sorang BABY@BAYI umo 1 tahun 8 bulan sampai parah..apa kejadah nie BABY tu kecik lagi..ada ke patut si Amah Tak Guna ni gi dera dia, tarik rambut sampai jatuh katil pastu lempar pulak dari bilik ke ruang tamu!!kejam betul la minah nie..silap2 dh nazak..bayangkan la BABY lagi..klu dh besar lain la dia kuat lagi..ini BABY..mana mampu tahan sakit mcm tu..

tapi si BANGANG nie tk tau yang parents BABY ada pasang CCTV dalam umah..bagus sgt..aku sokong tindakan tu..aku rasa sapa2 yang amik pembantu umah Indon, better pasang CCTV kat umah..senang nk tgk apa amah2 nie wat..mak baby nie tkpuas ati bila doktor kata anak dia mcm terjatuh@terhempas atas benda keras sampai lebam pipi, muka mata sume..last balik umah mak dia check record CCTV..baru tau rupanya amah ni yg buat..

padan muka kena tangkap terus ari yang sama gak..Amah tu tak boleh kemana dah pasal bukti terang2 ada..aku baca pagi tadi terkejut aku tgk berita nie..Bayi pulak tu..aku dengar jer dah sedih..belum lagi aku tgk baby tu..silap2 amah tu aku LEMPANG..dtg tempat org wat perangai mcm nie...jenis malas jaga budak tapi nk duit jer..

aku rasa klu aku kawin nanti, laki aku kaya ker, sah2 aku pasang CCTV..yer la klu tk kaya nk pakai amah wat per..senang aku nk tgk kalau amah tu dera anak aku..tkpun klu amah tu gatal nk ngorat laki aku..pasal makcik aku pun ada kes mcm nie..amik amah Indon..last amah tu ngorat menantu dia sambil ngorat pakcik aku..tk ker naya?tpi yg best makcik aku kata klu nak kawin lain pun cari la org mesia..amik Indon wat per..baik pulak makcik aku nie..dah tua kan..

p/s: aku boleh rasa apa perasaan mak n ayah baby nie..mak dia kandung anak dia kat 9 bln lebih..last anak dia org wat mcm bola..baling camtu jer..mentang2 la baby tu tk pandai ckp lagi..ishhh...

p/s: kepada Baby Allysa Idrina Azizan..semoga kamu cepat sembuh..dan semoga Amah yang buat kamu mcm ni dapat balasan setimpal..

korang layan la video nie..aku suka lagu nie.Time For Miracles by Adam Lambert..aku suka mamat nie walaupun dia tak suka aku pasal dia suka laki jer..lagu nie tkder kena mengena pun dengan cita kat atas..harap maklum..


p/s: aku nak sambung balik hal aku nk siapkan teka silangkata nie..bye....


14 meletops dah komen! :

Dak Wan said...

Mmg amah tu sengal ah.... Sakit Jiwa kot?

chokio_nia said...

ermmmm..1st tym bace entri akak cm marah gle..chill la akak..=)

ain bace pon geram..aka lempang die ain sepak..okay??

♥akukahmilikmu ®♥ said...

DakWan..memang pun..klu yer pun tk puas ati ngan majikan ker apa ker, yg gi dera baby tu napa?Sara sendiri tk leh bayangkan dicampak dari bilik tidur ker ruang tamu?ingat bola ker?cuba klu baby kita dibuat mcm tu?sedih tk?

♥akukahmilikmu ®♥ said...

ok jer klu Ain nk tolong sepak..akak on jer..bukan apa Ain..sedih la org wat mcm tu..akak tkleh bayangkan perasaan mak dia..kandung kat 9 bulan lebih..last anak dia org wat mcm tu..ish...akak tkleh la org wat mcm nie..

black_mel said...

Tanjung Malim tu my village..Agak terkejut jugak dengar amah sial sanggup buat macam tu..pastu lagi nak bising ckp malaysia nie jahat lah.ape2 lah..dh la dtg cari makan kat malaysia,buat mcm tu lak..cuba kita hempas dia dari tingkat 3 tgk..sama rasa mcm budak tu rasa.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Black_Mel..org Tanjung Malim ek..mmg pun..pastu mula sibuk nak ganyang Malaysia la apa la..tk tau la apa niat dia nk keje kat Malaysia..baby tu kecik lagi..tk tau apa2..klu dia nangis ker, mls dgr brenti jer la keje..tkyah la dera dia..yg paling sedih dia lempar baby yg tgh tido tu dari bilik tdo ker ker ruang tamu..tk sian ker tgk..mak dia silap2 trauma tgk cctv tu..anak kena lempar..Ya Allah sian sgt..minta amah nie dapat balasan setimpal la ngan apa dia wat kat baby tu..amah tu 30an..patut sedar la..

tk payah lempar amah nie, cuba kita lempar anak dia mcm dia lempar baby tu?apa dia rasa?mcm tu la mak baby dia lempar rasa..anak dia sakit kena lempar mcm tu anak amah ni akan rasa..baru adil..lempar minah besar nie tk guna gak..dia boleh tahan sakit..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Adoiii..Sara,Akak da taip
pnjg lebar td terpadam plkkkk..Tensi..
Dpt rezeki dr Malaysia bawak balek
Indon tp buat perangai mcm hape je
kt cnie..X berterima kasih lgsng &
x berperikemanusiaan!Elok dihabisi
saja riwayat amah tu..

Ieda the Rainbow Princess said...

Br nk layan lagu Adam Lambet tu
tup2 bideo not available plk..

♥akukahmilikmu®♥ said...

mmg pun..apa la nak jadi amah nie..terlalu kejam..nyampah bila baca balik berita tu, Kak Ieda..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda biar betul video not available..cuba try lagi sekali..

DilOt said...

memang kejam dan tak berhati perut...

♥akukahmilikmu®♥ said...

hi Dilot..lama tk nampak Dilot..aah betul..memang kejam dan tak berhati perut..

Ieda the Rainbow Princess said...

Okeh..da bley layan bideo neh!
Best lagu nye!Nk donlod pasnieh!

♥akukahmilikmu®♥ said...

hah..donlod..jgn tk donlod..rugi lepas..syok..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;