Saturday, October 24, 2009

NO MORE CHANCE!!


Hari nie aku mulakan dengan kisah seorang GUY yang nak kenal ngan aku..dia ada baca blog aku nie dan kata kat aku dia juga nak peluang untuk kenal ngan aku..betul2 nak kenal katanya..Mulanya aku pikir aku malas nak bagi peluang lagi tapi dia kata apa salahnya?kalau aku boleh bagi peluang kat Hafiz @Johari @ Bard Fahmi, napa aku tak sudi kasi peluang kat dia?so aku decide bagi peluang kat dia..GUY nie nama Hanif@Anipp..orang Sabah tapi keja kat Selangor..

Alkisahnya masa aku gi KL aritu kitaorang plan nak jumpa..dia pun setuju..Yang buat aku tak suka, masa aku kat airport aku dah bgtau yang aku kat Airport..then aku kata malam la jumpa..He's said "Okay"..aku tunggu dia sampai ke malam..aku mesej dia tanya "U jadi datang ker tak"?tiba2 dia kata "Dia kat open house"!!aku geram aku tanya la apsal tak inform awal2?kan senang..kalau aku tau dia tak leh dtg aku boleh join kawan2 aku tgk wayang..takder la aku menapak kat bilik hotel sorang2..pastu kul 12am baru msg kata nak dia datang ker tak?Aku pun dah lena time tu..takder masa la aku nak jumpa time 12am mcm tu..pastu senyap tak msg..aku malas nk tanya so Ahad tu aku dah balik Kedah..

5 ari aku balik dari KL, guy nie bgtau aku dia nak datang Kedah..so nak jumpa..aku bengang gak..aku kata la dah elok kat Kl boleh jumpa, dia pulak spoil kan benda tu..katanya dia ada keje kat Prai..so bleh jumpa..aku kata ok la..then dia kata bila sampai jer Prai dia akan bgtau..aku tgk sampai kesudah tak bgtau apa pun..aku tanya dia kata "tido"..esok pulak dia kata dia nak jumpa aku pagi..sebab kul 12pm dia ada keje..yang aku geram dia msg kul 11.50 am.jumpa mendenya mcm tu..aku kata "U settle dulu keje u, then jumpa"..terus diam sampai ker ari nie..Aritu jugak aku decide aku taknak dah bagi peluang..No More Chance..aku tutup peluang tu..

p/s: Aku cukup pantang sikap mcm nie..tak peka..tak serius..tak gentleman pun yer..payah ker nak msg bgtau apa2?Aduhh!!tak boleh la aku macam nie!!!dah kasi peluang tapi taknak Appreciate..

19 meletops dah komen! :

chokio_nia said...

heh..sepak je laki cmtu kak..org bg chance tanak hargai..

ZaHra_SaFia said...

nasihat sy la kan.. tk yah cepat sgt pecaya kat org yg kita tk kenal.. risau kita yg menyumpah seranah dia, kita gak yg kumpul dosa.. rsanya smtimes kita kene jual mahal ckit..jgn mudah menerima perkenalan sesorg.. take care ur self k..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

yes AIN..jom kita sepak beramai2..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

ZAHRA_SAFIA..actually sbb tknk kenal lama tanpa jumpa tu yg plan nk jumpa..be profesional..tapi mula jer dah wat spoil mcm nie, so HYE HYE BYE BYE la..kan senang..tkyah caya apa dah..better dari kenal tapi tk jumpa..lagi tkleh caya..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Sara..Ehhh..pesal ngan laki tu..
Agaknye die mahu tu tp malu!Chehh!
Haha..Tp sian Sara,lh..Ape daa..buat org
cam2..mmg X GENTLEMAN la die tuh!

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Salam Kak Ieda..tk tau la..lantak dia la..itulah Sara pun rasa dia tak gentleman seperti umo dia yg dah 30an..

ZihNuN FaTiN said...

Pe da laki camtu..sy pn sama,sgt2 tak suka perangai org camtu..ingat kita ni patung ke, xde perasaan..

Bior je die..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Zihnun Fatin..sama la kita apsal la ada lagi mamat mcmnie..

zety said...

eh kak biar betul laki tu mental agaknye baik lupekan je,die saje nk permainkan hati prmpuan.kalau betul die nk serius cnfrm die xkn buat mcm tu upon u kak.

baik cari lain betul x?

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

mmg pun Zety..nasib baik dah tau perangai dia awal2..tkla sakit ati teruk sgt..

Pakcik Mamau said...

apa kata ko bg pakcik peluang tu..pakcik cam geram je kat mamat tu..kang pakcik membebel kang pai sok pg lak..so bek ko bg je peluang tu kat pakcik ni..ala..bleh la..bleh kn..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

pcik nak ke peluang tu?klu pakcik nk sara on jer..hah..ok la tu!

Pakcik Mamau said...

huahuahua..ko mmg best tahap gunung tahan..bak mai ko nyer email ke phone no ker..ape2 je la yg ptt..tp kn..sian lak ko..ko rase2 mamat tu just main2 ke mcmane?menarik gak citer ko ni..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Pakcik, rasanya dia bukan main2..tapi tak serius..yer la baru lagi kan..dalam proses kenal dia dah wat perangai mcm tu..sapa nak!!!bukan la nk kata..tk hensem pun tapi perangai dah wat org nyampah..klu hensem tkper gak..

Pakcik Mamau said...

agaknye pakcik lg nsem wlaupown dh tahap pakcik..hehehe..cian ko kn?abes tu skg ni dia still call ke sms?

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

wah..pakcik lagi hensem ek?cian napa pulak..biasa jer..dah lali pun..tkyah la sian2..bukan bercinta lagi pun..declare couple pun blum..

waina said...

kesimpulannya, lelaki camni x boleh pakai. sbb kebetulan je tu dia tetiba minat nak kenal tapi pada masa yg sama die tsangatlah mengutamakan hidupnya dulu (pentingkan diri).dia x serius pun tu nak kenal.tgkla,nanti smpai satu masa tetiba je dia akn kontek awk balik...say sorry... time tu boleh jalannn daaa

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Waina..kata2 u memang betul..mcm salah sorang guy yg i cita dlm blog nie..Bard Fahmi..now sibuk jer kontek balik..for me, hye2 bye2 la..si Anipp nie pun mcm tu..kita tgk jer la nanti..nasib tk hensem..

z i e s y a said...

bodohny mangkuk tingkat 2!!!
iisshh pntang btul sya ngan llki cm 2..
better cm skang..
single..
xpyh nk pening2 kpale~

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;