Friday, October 23, 2009

WORD BIASA WANITA GUNA



~FINE~


Ini la yang perempuan suka gunakan untuk hentikan pergaduhan, lebih-lebih lagi bila dia rasa dia yang betul dan anda kena diam. Jangan sekali kali gunakan perkataan ini untuk memberi gambaran rupanya, terutama sekali apabila dia sedang mencuba pakaian di kedai - hanya akan membawa anda berdua bergaduh.



~LIMA MINIT~


Ini sebenarnya setengah jam. Ianya sama jugak dengan lima minit yang perlawanan bola sepak akan berakhir sebelum anda membawa sampah ke luar, jadi ini adalah pertukaran yang seimbang.



~TAKDE APA-APA~


Ini bermakna "something" dan anda perlu berjaga-jaga! Perkataan ini melambangkan perasaan perempuan yang inginkan anda berputar-putar kat dalam macam mesin basuh. Selalunya, ini akan memulakan pergaduhan yang akan bertahan selama 'LIMA MINIT' dan diakhiri dengan 'FINE'.



~PERGILAH! (dengan kening terangkat)~


Ini adalah satu cabaran yang akan membuat si perempuan menjadi marah dengan 'TAKDE APA-APA' dan diakhiri dengan 'FINE'. PERGILAH (dengan kening biasa) Ini bermakna 'mengalah' atau 'buat je la apa yang awak nak sebab saya tak kisah'. Anda hanya akan mendapat situasi ini dan dalam beberapa minit diikuti dengan 'TAKDE APA-APA', 'FINE' dan dia akan bercakap kembali dengan anda dalam masa 'LIMA MINIT' apabila dia dah sejuk.



~MENGELUH YANG KUAT~


Ini sebenarnya bukanlah perkataan, tetapi kenyataan yang sering disalah anggap oleh kaum lelaki. 'MENGELUH YANG KUAT' bermakna dia merasakan anda adalah seorang yang bodoh ketika itu dan dia sendiri terfikir kenapalah dia menghabiskan masa berdiri di situ dan bergaduh mengenai 'TAKDE APA-APA'.



~MENGELUH YANG PERLAHAN~


Lagi sekali, ini bukanlah perkataan. 'MENGELUH YANG PERLAHAN' membawa maksud yang dia berasa puas. Adalah lebih elok jika anda duduk diam, jangan buat sebarang tindakan... dan dia akan kekal puas.



~OKAY LAH~


Ini adalah kenyataan yang paling merbahaya seorang perempuan boleh buat kepada lelaki. 'OKAY LAH' bermakna dia ingin berfikir panjang sebelum dia membalas terhadap perbuatan anda yang telah menyakitkan hatinya. 'OKAY LAH' selalunya digunakan dengan 'FINE' bersama 'Kening Yang Terangkat'.



~BUAT LAH~


Satu ketika di masa depan dalam masa terdekat, anda akan dilanda masalah yang besar.



~TOLONGLAH~


Ini bukan kenyataan, sebaliknya adalah pelawaan. Seorang perempuan memberi anda peluang untuk mengeluarkan sebarang alasan atau sebab di atas apa yang telah anda lakukan. Anda mempunyai peluang yang adil dengan kejujuran, jadi berhati-hati dan anda tidak akan mendapat 'OKAY LAH'.



~TERIMA KASIH~


Seorang perempuan mengucapkan terima kasih. Jangan pengsan. Terima dan ucapkan sama-sama.



~TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK~


Ini banyak berbeza dari 'TERIMA KASIH'. Seorang perempuan akan menggunakan ini apabila dia dah terlampau marah pada anda. Ini menunjukkan yang anda telah menyinggung perasaannya dan akan diikuti dengan 'MENGELUH YANG KUAT'. Berhati-hati untuk tidak bertanya apa yang salah selepas 'MENGELUH YANG KUAT' kerana ini hanya akan membuat dia berkata 'TAKDE APA-APA'.


11 meletops dah komen! :

zety said...

i sllu gune "ok,fine" " terima kasih byk2" "pergilah" bile tension dgn sidie. yalah tu pun bersms kalau kat dpn2 dh lame saya angkat kaki.geram..je

chokio_nia said...

ain biase gne yela tu..haha..tu tande tak caye act..=)

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Zety..sume word Sara guna bila rasa rimas ngan someone..paling best LIMA MINIT..tkder nya 5 minit..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Ain, Yela tu mmg slalu Sara guna kalau malas nk panjangkan satu hal, Yela salu kuar dari mulut..haha..padan muka dia..

Ieda the Rainbow Princess said...

Hafiz Zulkar9 camane?Hehe..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

aah la lupa pulak Sara pasal Hafiz..mcm Chipsmore la kak Ieda after sara tunjuk pic Sara makin Chubby..Tk Dapek Den Nak Nolong..Biarlah..

IxoR@ said...

kalau ixora kan..suka ucapkan:

" tak pasti la... "

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

TAK PASTI LA pulak?ader ker dalam senarai nie?

ekopelancongan said...

wow!

info hebat..

kalo lelaki plak kalo kata "owhh.."

tu maknanye masok telinga kiri keluar telinga kanan..

hakhakk!

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

btul3..memang mcm tu..laki nie tk dgr yer apa pompuan cita..owh..jer..haha..

anyss said...

hu hu hu...tersangatlah betulnya. Ada tak kata-kata lelaki ucapkan, macam: "tengoklah nanti" yang bermakna permintaan anda telah ditolak secra perlahan-lahan hu hu hu

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;