Saturday, October 2, 2010

~yOu liKe pMs~

NOT THIS PMS
*
*
*
BUT THIS PMS
*
*
*
ni kisah lepas geram aku sebenarnya yg mmg ada kaitan dengan yang hidup..mati jer takder kaitan lagi dlm hal ni.. bukan senang nak dapatkan kepercayaan dari aku..mcm aku kata before this, if aku kenal someone else, aku akan careful sbb aku tak mau anggur berbuah 40kali.. if u say u love me @miss me, i will say 'thanks 4 loving & miss me' tapi if u nk dengar i kata love u @ miss u too, u will get nothing..yes, i'm very choosy..
~i deserve a good man in my life, even people said im choosy, i will answer "nothing wrong with it, as long as im sure that he is the one for me~

jgn confident yang u boleh bgi everything to someone..i'm still remember this word "u nak apa pun i akan bagi" tpi bukan senang aku nak percaya words mcm ni, so aku uji..if u nak tgk someone tu akan ada dgn u when u susah, uji dgn duit..tgk reaction dia..tu la yg aku buat.. RM200 jer aku uji dia..bukan RM2000..i dont need money from u..i have my own money..kenapa aku uji mcm ni? selama aku kenal lelaki, byk yang pandang aku dari segi money.. siap ajak aku kawin, then esok nk pinjam 3ribu dari aku..then bila aku kata ada problem, trus diam..WTH?????

aku nk dengar reason dia..even klu tak mampu, cakaplah..Communication Is Very Important..bukannya bagi harapan then diam membisu..mcm mana aku nak respect..sbb tu aku tak berapa suka 'kenal' someone yang sebaya aku..aku lebih selesa dgn someone tua dari aku tpi bukan org tua k..dlm relationship aku nak cari someone yg boleh communicate..yg boleh dibawa berbincang..bila ada masalah boleh bagi nasihat..klu nak aku suka apa yang dia minat, dia pun kena la minat apa yang aku minat..betul tak Abg Zan!!! aku mmg respect someone mcm ni..Cinta tak boleh dipaksa..klu paksa jugak, nothing u akan dapat..mcm tu la situasi skang..i can be friend with u..but dont overreacted..if we're meant together, yes we will be..

if u pernah kenal someone, sure u tau apa nak cakap, apa nk tanya, ni tak, mcm tktau nk ckp apa..masa bercinta @ berkawan ngan org lain, u sembang mcm mna?pakai bahasa isyarat ker?tak cukup dgn tu, post kat wall fb, kata org tkder usaha wat something kat dia..aku pun tak paham la..usaha apa jadahnya!! usaha majukan bisnes aku ada la..letih aku!!

last reaction aku atas post dia tu, boleh tgk kat wall fb aku..so pls dont mess with me..tired!!
DO I CARE!!!



17 meletops dah komen! :

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

terbalik pulak ngan kes sumi dulu2 kak.. baru kenal few days trus nk pinjam duit.. xmau terima nk dipaksa paksa couple.. bila terima macam tu pulak jadinya.. last2 say bye byee to him! :)

suka quote ni:
~i deserve a good man in my life, even people said im choosy, i will answer "nothing wrong with it, as long as im sure that he is the one for me~

meo188 said...

erm... byk pilih lain...

Seri said...

jangan mudah percaya. semua tu nak ambil kesempatan je

bulatkocik said...

elOw..lama betui ciksara tak update..slalu ngn citer korea jer..hehe

tp bab komunikasi tu mmg betui..klu diam jer..susah nak tau apa masalah dia..last2 bpisah jer..dah nak brahsia sgt kan..

~Cik Sara~ said...

Sumi ~ tk sangka sumi pun penah alami situation mcm ni..akak pun suka quote tu..

~Cik Sara~ said...

Meo ~ i tau u pilih apa..

~Cik Sara~ said...

Seri ~ dats true dear..

~Cik Sara~ said...

Bulat ~ tau tkper..ala Korea tu part time jer..

ieda said...

berhati2 ya dik .. ini semua dugaan dlm hubungan .. x perlah kalau dia x ikhlas sure kita tahu ... dan lelaki nie kalau kita nak uji dia , kdg2 tuu dia boleh tahu .. so selalu berhati2 ..

akak doakan adik akan jumpa yg terbaik buat adik :)

Nancy Poh said...

Hmmm...besa la manusia kan...bnyk org tau ckp tp tak tau buat..bnyk yg diam2 cangkul berkarat..bnyk yg nampak kuman di seberang laut tp gajah depan mata sndri tak nmpak..huuhu..smua kita mngalami benda yg hmpir sma..depend la bgmana nak react...yg penting stress n prasaan marah tu kluar tak trbuku di hati...kan kan kan...

Kapten Juliet said...

PMS?
same here

IxoR@ said...

ramai org ambik kesempatan... menghimpit....

beCARE always....

Anem arnamee said...

Salam.


alolo. hati2 selalu okke. tenangkan dri ..yeah2;p

p/s:lme tak dtg:P

Aril Lanang said...

setakat ni aril xpenah mintak @ pinjam duit dgn mana2 awek..:-)

wirajiwa said...

Kejap2, sebelum mengomen kat sinih , aku nak pergi kat wall dulu erk. Nak menghayati masaalah sebenarnya nih...

wirajiwa said...

adehh.. aku dah berusaha menyelami masaalah ini dengan mencari-cari di segala tempat yg berkaitan. Tapi tak jumpa bahan bukti yang related ngan kasus diatas.
Jadinyer..? errr, abaikan. kiranya komen aku ni hanya berdasarkan artikel diatas cuma yerk? boleyy? aci tak?

Okey mcm nih,, untuk menjadikan sesuatu cerita kartun itu lawak mistilah meletakkan taman bungan yang cantik didalamnya.

Dan taman bungan itu pastikan tidak mengandungi keretapi yang sudah tidak boleh dinaiki.

Ouwww,,, harus diingat jika hendak menaiki keretapi, pastikan juga anda memandang kekiri dan kekanan sebanyak 3 kali untuk melintas jalan.

Jalan yang kita bicarakan disini bukanlah jalan-jalan perjalan kaki, tetapi sebaliknya adalah jalan-jalan kebenaran.

Dan kebenaran mengenai cara-cara membuat kari kepala ikan yang paling enak dan berketerampilan hanyalah diketahui oleh shef wan bin abdullah bin ismail.

dan beliau, maksud saya ayah kepada Abdullah itu. Oh, tidak tepat. Maksud saya datuk kepada Shef Wan itu, yakni Ismail. Adalah seorang yang sangat brutal dan keberutaannya itu telah menjadikan dia seorang yang sangat memahami rahsia-rahsia kuih tradisional.

Sedangkan kuih tradisional pula terbahagi kepada dua macam. Satu macam ialah kuih yang lebek. Dan satu jenis macamnyer lagi adalah yang keras.

Dans ecara peribadinya, saya menyukai kuih tradisional yang keras.

Sedangkan kekerasan yang berlaku dirantau asia barat khususnya di Palestin sangatlah membimbangkan hati perut kita semua. Kerana pada bila-bila masa sahaja buaya yang dipelihara di Zoo Negara itu akan terlepas kesungai Kelang.

Jadi kesimpulannya disini, jagalah kebersihan sungai kita.

zan xray said...

aduhai sara .. suka buat orang jatuh dari kerusi bila ternampak nama abang zan tu hehe.. dusyummm!!!!

Betul la kan.. biarlah perkenalan tu lama biar kenal hati budi sebab nak hidup bersama pun bukan sehari dua.
uji menguji tak pe jangan suruh suruh dia amik ujian bertulis tentang cinta sudah.

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;