Sunday, February 14, 2010

❤REAL LIFE SLEEPING BEAUTY❤

Louisa Ball, 15, menghabiskan sebahagian besar kehidupannya sejak beberapa tahun lalu dengan tidur di atas katilnya. Dia boleh tidur selama dua minggu tanpa terjaga.
Masalah tabiat tidur luar biasa yang dialami Louisa jarang berlaku dan dikenali sebagai Sindrom Kleine-Levin atau penyakit ‘Sleeping Beauty’ yang akan menyebabkan dia tertidur untuk tempoh lama kadangkala hingga beberapa minggu.

Berikutan penyakit itu, Louisa sering tidak ke sekolah, tidak dapat menyertai kelas tarian dan tidak dapat bercuti bersama keluarga kerana dia tidur nyenyak sepanjang tempoh itu.
Penyakit Louisa mula dikesan pada Oktober 2008 selepas dia sembuh daripada selesema.
Ibunya, Lottie, 45, berkata: “Dia diberi ubat selesema untuk seminggu tetapi tidak pernah sembuh sepenuhnya. Selepas itu kami dapati dia mula tidur lena untuk jangka waktu yang luar biasa lamanya,” katanya. - Agensi

~Miss Louisa Ball~
Berita Harian

Dasyat gila Louisa nie..lama gila dia boleh tido..sapa la Prince Charming yang akan dtg kejutkan dia..Aku sendiri pun klu tido lama boleh pening pastu aku mesti pikir apa la yang aku dah miss masa aku tido tu..nie kan pulak tido lama gila mcm dia..konpem bangun aku jadi gila..pasal aku dah miss byk hal..

Apapun aku 'salute' ar kat dia.boleh tido lama gila gara2 ubat selsema..

p/s ~ Hepi Chinese New Year..Kebetulan hari ni jugak Valentine's Day..Aku tak nak wish Hepi Valentine's Day pasal aku sendiri tak suka org wish kat aku Hepi Valentine's Day..Malam nie sure ramai kena 'tangkap basah' beb..Aku ingat malam nie nak join JAIS, JAWI, JAIK, JAIJ, JAIP, JAIT (ader ker JAIT??) wat operasi..hikhik...so pls PAKAI UNDERWEAR MALAM NIE..


24 meletops dah komen! :

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

ape eh jename pil selsema yang die amek tu..tau x?
agak-agak ade x jual kat malaysia ni ek?

~ ReD ~ said...

memang dasat la!

fya zainal said...

whoaa...takut tdur2 nanti x bangun

BubuPrincess_96 said...

kenapa tak tido untuk selama-lamanya.. kan bgus... ha3

tapi mmg dasyat arr..

bobo said...

ni la nama nye tido mampos!wakakakak..

riBEna said...

ish3
kawe tdo pon xde lame cm ni
hahaha!
kalo tdo lame cm ni
mau kene sekeh dah
ahak!

Koyuki said...

erkk
mati dalam tido la camni..

huhu

nak ikut jugak geng jais...haha

IxoR@ said...

sweet je rasa dapat tido lena cam tu...

gamaknya lepas ni ramai yg cari pil selsema tu..hehehehe....

♥akukahmilikmu®♥ said...

Cik Aida ~ tak tau la jenama apa..tpi konpem tk leh jual..sah2 ubat tu leh wat koma 2 mggu..tkkan nak jual..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Red ~ tau tkper..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Fya ~ tu lagi la masalah..tk sempat ckp apa2..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Bubu ~ maybe tak sampai lagi masa untuk dia tido slama2nya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Bobo ~ apakah anda mcm tu?tdo mampos..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ribena ~ klu tdo cmne sah2 nanti ramai dtg umah baca Yassin...

GhOsToNe said...

jum2!

mari kite benters no panties!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koyuki ~ nak ikut geng JAIS gak??jom2..meh2..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ixora ~ sis cuba ar dulu ubat tu..tgk brapa mggu lena..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Ghostone ~ orait...jum2..ramai2 kita..

kiki said...

bagus juga dapat tidur lena
macam tu...terutamanya bagi
orang yang ada penyakit
kronik

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kiki ~ larat ker sampai 2 minggu tdo mcm tu..

Emora Valeria said...

wah..nak ah ubat tuh.ni tgh xckup tido nie

♥akukahmilikmu®♥ said...

Emora ~ klu nak gi cari kat London..

amalina sahaja said...

HAHA
my abah ckp.
kt england mmg byk pnykit neh.
ada sorg tuh.
lpz 11thn dye bru bgun.

♥akukahmilikmu®♥ said...

Amalina ~ yg nie lagi la dasat..11 thn terus...

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;