Friday, February 12, 2010

❤I'M COMING BACK❤

Holla..aku sudah kembali seperti sediakala..

Alkisahnya laptop aku nie bukan la rosak teruk mana pun..Removable n Dvd Drive tak boleh pakai..bila cucuk PenDrive dia kata "This Drive Need To Format"..aku pun tak tau apsal jadi mcm tu..aku dah fix sume ttp tk jadi..so aku decide antar kat CC yang aku salu lepak dulu sblm aku ada internet sendiri..kebetulan aku ada hal masa tu so aku minta adik laki aku antarkan..so aku tulis atas kertas apa masalah laptop aku nie..siap no fon apa sume..aku mmg kenal owner kedai nie..aku dah inform kat adik aku bgtau dia yg lain sume ok tkder masalah cuma 2 hal nie jer..backup pun dah..cd nak reinstall balik pun sume dah ada..

Tadi pas semayang Jumaat adik aku gi kedai tu balik pasal aku pesan suruh amikkan..dah siap kot..nak harap owner tu kol tak tau maybe thn depan baru kol..aku budget tak mahal la pasal sume dah aku prepare..balik jer adik aku inform kena RM40..aku tanya apsal sampai RM40 dia kata dia format & install sekali Windows 7 Ultimate..dia kata cd reinstall Vista aku rosak..ROSAK???setahu aku cd tu langsung tak guna..tak bukak pun lagi kat 1 thn..mcm mana boleh rosak..pas tu pulak dia kata Built In Speaker aku pun rosak..aku kata kat adik aku, mana mungkin rosak pasal sblm antar aku dgr ok jer..klu aku gi amik sah2 aku soal A-Z pasal aku nak dgr reason dia.perangai aku mmg mcm nie..klu aku kata benda lain rosak tetiba dia wat benda lain, aku org pertama soal A-Z...nak marah pun tk guna dah..pasal dia dah wat..pasal Speaker aku tak kisah sbb aku salu guna Headphone jer..

Aku tak kisah samada pakai Vista sbb setakat nie ok jer aku pakai Vista..so bila dia install Windows 7 pun aku ok jer..so aku kena biasakan diri pulak ngan Windows 7 ni..




8 meletops dah komen! :

.:cEmmAh:. said...

err..kite gune windows 7 jugak..tapi xde plak problem gitu..hehe

nama saya aslina said...

owh...

cuba ko check battery icon ko... kalo dier dekat option balance atau power saver...ko tukar je pegi high performance...

err...itu pun kalo bateri ko ade option gitu laa...

atau...kalo gelap lagi... ko cari icon bentuk matahari dekat laptop ko... bila gelap... ko increase je.

biasa kene tekan fn+arrow up...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Cemmah ~ thanks yer..akhirnya berjaya jugak..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aslina ~ orait..babe dah dpt pun selesai..hehe..

hisham said...

salam...i pkai window 7 ni...psl kaler ape mksud u??..kdg2 dirver or mane2 sotware x compatible dgn vista or seven...

Ieda the Rainbow Princess said...

Aihhh..lain disuruh repair,lain plk die repair..Tp kn Win 7 best x?Akak gune Vista je Sara..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Hisham ~ rupanya boleh adjust brighter screen kat batery..mula ingat W7 nie mcm tu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda ~ biasa ar tu..kita tkder depan mata mula la kata itu rosak ini rosak..padahal mana ada rosak..nasib dia tk letak lebih 50..klu tk mengamuk sara..actually kak ieda bila nak loading W7 nie cepat sgt..klu vista kan slow skit interface dia..sara tgk interface W7 nie mmg cantik sgt..ceria jer..kak ieda sure suke..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;