Wednesday, December 23, 2009

~KISAH SEDIH LANGKAWI - PART 3~

Holla..macam yang dijanjikan Kisah Sedih Langkawi aku Part 3..next day sebelum balik kitaorang siap packing barang sume..kul 9 pagi dah gerak kuar dari Sri Pulau Motel yang mungkin kitaorang takkan jejakkan kaki lagi kat situ..tak mo dah!!serik!!tetiba idea dtg secara spontan..kitaorang nak gi Perkampungan Mahsuri..nak gi Island Hopping mmg dah full..tkder rezeki..nak naik Cable Car yang teramat tinggi ni pulak, kwn2 aku takut..tak berani..gayat..takkan aku nak naik sorang..tak mungkin la..klu korang gi Langkawi tak naik Cable Car Gunung Mat Chinchang nie mmg rugi..tak sama mcm Cable Car Genting..kat Langkawi ni Cable Car dia mmg mencabar..tak caya?korang naik tgk..

~jalan nak ke Perkampungan Mahsuri ni mmg kawasan kampung..cantik sgt~

Tak sangka dah lain Perkampungan Mahsuri..10 tahun yang lalu tempat nie mcm cipan jer..skang dah cantik..siap ada gerai lagi..mmg lain sgt..hepi jugak la kami walaupun tak sehappy klu kami dapat Island Hopping..oleh kerana tak breakfast lagi, kitaorang breakfast jer kat dalam Perkampungan Mahsuri..best berlatarbelakang kan Jelapang Padi..ijau jer mata klu Sis Ixora gi mesti dia suka sbb kaler favorite dia..betul tak Sis??

~ni makam Mahsuri yang pihak Langkawi jaga elok2~

~nasi goreng biasa + daging masak kicap.sedap oooo..~

~best mkn sambil tengok view ijau nie..sejuk jer mata~

~saje suka-suka posing~

~2 view yang berbeza~

Rumah Mahsuri pun dah bertambah..siap ada rumah khas yang jual mcm2 barang..ada beg, kasut, kain batik, keychain yang lawa2..rabun mata bila tgk..tapi tak beli pun..

~cenderahati di salah satu rumah Mahsuri~
~Potret Mahsuri~

cuma potret waris ke-6 & 7 Mahsuri, Wan Aishah aku tak sempat snap..comel gila Wan Aishah ni masa kecik..abih jalan kitaorang trus ke tempat yang harus dituju Jeti Kuah..masa untuk kitaorang balik..pasti aku akan datang lagi sbb masih banyak tempat aku tak jelajah lagi..kali ni mmg tkder rezeki kitaorang lagi..

Yang paling aku sedih sgt coklat yang aku beli semuanya cair sbb aku tersilap letak dalam bonet..patutnya aku tak letak dlm bonet..sedih sgt bila tgk coklat abis cair..masa gi Perkampungan Mahsuri kitaorang park kete kat open parking..aku ingat tak cair..Sedihnya!!!Coklat Ku Cair..dah takder rezeki..Redha jer la..Sobs..Sobs..

Bye-Bye Langkawi..I Will Come Back Again..

p/s: so untuk korang sume, klu gi holiday jgn sesekali gamble..rancang holiday anda betul2..klu beli coklat make sure beli time nak balik..jgn beli awal2..klu tak cair mcm jadi kat aku!!



17 meletops dah komen! :

sI tEDI said...

rindu langkawi. pernah g sekali jek

Mr.Clive said...

ooo...ooo...nanti g langkawi gak...harap2 bestlah...hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

Tedi~ klu cmtu nanti jom join Sara dlm bulan 2 thn depan..InsyaAllah ada rezeki nak gi lagi thn depan..samada bln 2 @ 8..boleh lepaskan rindu..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Mr Clive~sure best..make sure gi naik Cable Car k..tak naik rugi mcm i..tak dapat naik langsung..lagi best naik dlm kul 5 ptg mcm tu..nanti sempat tgk matahari terbenam..cantik tau..

Koyuki said...

OooOOoo
bercuti rupanya
heh

Aidi-Safuan said...

last time pergi makam mahsuri da kenakan caj.kamera pon di caj jugak.teros cancel.last2 pergi makam purba jer.konfem ramai tak tau kat mane makam purba kan?hehe

♥akukahmilikmu®♥ said...

Koyuki~ yup..1 ari jer..dah brapa ari dh balik umah..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Aidi~ biar betul kena caj?tak ingat la pulak.. tapi skang nie tak der caj apa pun..masuk byr RM 5 jer..tkder pun nk check apa2..makam purba??sah2 la tak tau tempat tu!!!tak sempat jelajah pun..

rizputra7 said...

aku next year baru plan nak gie sana ngan family2 aku..tak sabar rasanya..

♥akukahmilikmu®♥ said...

Riz~ yer ker?nak join bleh tak?hehehuhu..nak beli coklat lagi skali..naik cable car pun tak sempat..

Nine said...

salam langkawi mmg best...

lama gak tak gi..suka ngan pantai dia..cantik...

:]]

♥akukahmilikmu®♥ said...

Nine~mmg cantik..tapi Sara masih tak sempat nak mandi..tk kira gak nanti nak kena gi lepaskan gian mandi pantai walaupun tak pandai berenang..kat pasir pun jadi la..

nurleana.ramli said...

ermmm lama gila saya xp langkawi eb\ven dok dalam kedah je pon..huhu
tgk dah byk perubahan dah..
xpe one day i will go there juga..

anyway salam kenal...

♥akukahmilikmu®♥ said...

Nurleana~ mmg dh byk berubah..i pun dok kedah tapi dah 10 thn tk jejak kaki kat situ..rasa lain sgt bila gi..

salam kenal juga yer..

Ieda the Rainbow Princess said...
This comment has been removed by the author.
Ieda the Rainbow Princess said...

Alamak..sian Sara..Coklat suma dh cair..Bis tu Sara x pegi beli len ke yg baru?Sis teringat waktu pegi honeymoon dkt Langkawi 28 Dec 2008 duu tu..Kiranya dah setahun lh Sis pegi sana..Best sngtttt!Tp tu la Sis x sempat nek cable car coz masa suntuk sngt dh,pegi pun 3hari je..Kalo seminggu okay la kn..Bile lg nk pegi tatau lah coz sngt bz skrg plus hubby Akak tu lg la bz ngan keje die bile la nk bwk Akak mu nie pegi honeymoon kali ke-2..Hihi..Dulu Akak pegi dpt duduk dkt ape ke nama Motel tu Akak x ingt,tp betul2 depan Pantai Chenang..best sngt..Wlupun ms tu kitorang nyaris2 x ade tmpt berteduh coz kitorang pegi pun last minit punye plan..Fuhhh..mmg kalo nk pegi kene plan btl2..kalo men gamble je mcm nie la jadi..Tp yg best waktu sewa dkt Pantai Chenang tu kalo nk pegi mkn pun leh walking distance je..Seafood pulak murah2 kt sana..Yg kelakar nye waktu pegi ke Mahsuri Village tu kasut Akak tercabut talinye pas2 seb ade kedai yg jual key-chain,souvenir skali tu kn ade plk die jual kasut yg cute RM10 tu..Haha..beli aje la udh berkaki ayam kn waktu tu..Masi ade lg kasut tu Sis simpan..Rindu la nk pegi Langkawi lg!!!

♥akukahmilikmu®♥ said...

Kak Ieda~ coklat tk beli..tggu len kali beli lagi tapi kali nie plan betul2..hehe..betul tu nk gi mmg kena booked bilik awal2..gi last minit mmg tkder jawapnya..masa kitaorang gi pun mlm tu pun masih ada 1 family cari bilik..sian tgk tapi nak wat cmner kitaorang pun 2 x 5..situ mmg berlambak kedai2..jln kaki jer..sume motel kat situ kitaorang cari bilik..1 pun tkder..smapi ker senja..

sara pun baru tau kat umah mahsuri dah ada mcm2 umah..jual cenderahati sume ada..kasut sara tk belipun tapi mmg cantik..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;