Saturday, November 14, 2009

2012..


Lastly cita yang paling ditunggu2 sume peminat wayang dah kuar..best gila aku cakap..aku samapai terpikir bila kiamat mcm nie keadaannya?suspen, sedih sume ada..takut apatah lagi..kata sejarah Mayan( erk..aku pun tktau mana Mayan nie) tahun 2012 bersamaan kalendar moden sekarang bermakna tahun yang dikatakan Akhir Zaman@ Kiamat..yang aku yakin tak benar pasal hari Kiamat nie hanya Allah s.w.t jer yang tau rahsia bila Kiamat..dan dalam Al-Quran pun tak diceritakan bila kiamat..yang diceritakan cuma tanda-tanda awal Kiamat..2012 hanyalah andaian semata-mata..biasalah mat saleh kan idea dorang kita sendiri tak sangka-sangka..aku respect mat saleh yang wat cita mcm nie..(respect wat filem jer, lain aku tak respect pasal dorang pun bukan respect aku)boleh kata bila la orang kita terpikir nak wat filem mcm nie..asik wat cita Cinta, Rempit, Drift, Bohsia yang aku tk penah tgk pun pasal aku tak minat cita mcm nie..tkder lagi filem yang boleh wat aku tersangat Excited nak gi tgk..

Rupanya cita 2012 nie sebelum nie ada lagi 2 title gunakan 2012..2012 DOOMSDAY dan 2012 SUPERNOVA..

2012 DOOMSDAY nie pasal ombak Tsunami melanda Mexico..pelakon pulak pelakon lama yang aku pun tk kenal sgt..


2012 SUPERNOVA pulak pasal meteor melanda bumi sehingga bawa kehancuran..wah!!!tapi 2 cita nie aku pun tk tgk lagi pasal aku sendiri tk tau ada lagi siri title 2012 nie..

Yang paling best 2012..best sgt aku tgk..aku tk gi pun panggung wayang pasal aku suke tgk kat umah..ngan mak, n adik2 aku..sambil makan apa2 la yang boleh dimakan..tgk kat umah kitaorang boleh repeat byk kali..haha..mcm biasa aku tgk online jer.
ujan2 mcm nie malas gila nk kuar..

sedih gila masa tgk sorang Sami nie terkejut + tergamam tgk ombak Tsunami setinggi Gunung Everest melanda tempat dia..tak terkata apa..tapi dia sempat berdoa sampai la ombak timpa dia..kesian gila tgk..aku sendiri terpikir bila kiamat sempat ker tgk keadaan mcm tu @ adakah keadaan mcm tu..aku rasa tak kot..masa tu sume nyawa dah ditarik kembali pada Maha Esa..

Sedih masa hero cita nie John Cusack sedaya upaya selamatkan anak dia padahal anak dia nie tak pernah hormat pun pada dia..tapi tu la kasih sayang sorang bapa yang sanggup pertaruhkan nyawa dia untuk anak..sedih ar..

p/s: klu korang nak tau samada ada ker tak manusia yang hidup @ sempat selamatkan diri, korang tgk sendiri yer..kang cita tak suspen la..silap2 kena lempang!!!

syyyyoookk woooo!!






28 meletops dah komen! :

chokio_nia said...

akak beli cd die eh??owh2..tak sabar mau tengok..huhu

ZihNuN FaTiN said...

mat saleh biasa lah..suka putar belitkan kebenaran Islam..huhu

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Ain..akak tk beli cd..akak tgk melalui online jer..haha..akak suka explore jadi terjumpa 1 website nie..penuh filem-filem baru yg boleh tgk online..download pun boleh..filem yg tgh tggu turn nk tayang kat Mesia pun akak dh tgk..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Fatin..mmg btul..kekadang mat saleh mmg mcm tu..nama pun Kristian..sah2 la suka putar belit kebenaran Islam..pasal dorang suka puter belit la byk muda mudi Islam terbelit..berbelit2 pun berlambak..sume sbb pengaruh diorang la..

wirajiwa said...

beley laa nengok kat warez kot2 dah ader..boleh donlot heheheheh

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Wirajiwa..u salu download kat situ erk..tkper nanti Sara tgk web tu yer..

butterfly said...

beshkan cite tuh..

tp de pengaruh3 agamakan..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

aah la best sgt..suspen jer tgk..biasa la..nama pun cita buatan mat saleh..

DilOt said...

website ape..nak tengok gak..=)

zety said...

tapi kak ade gak yang ckp xbest la..cmne ni?ye la lain org lain pendapatnye betul..?

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Dilot..nak jugak erk link dia..boleh jer..nanti sis gi blog Dilot sis kasi erk link dia..jgn kecoh2 tau..nanti org kata akak mengalakkan cetak rompak pula..pasal boleh download..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Zety..betul la lain prg lain pendapat dia..bgi akak syok la..sedoh pun ada..wat kita terpikir mcm2 hal yg kita sendiri lupa nak pikir..

DH said...

Aku baru tgk citer ni semalm..
Layan lagi tgk kat wayang sbb skrin lagi besar and audio sysstem yg lebih gempak..
Feel dia lagi layan..
Malaysia boleh buat filem2 macamni sebenarnya..
Cuma isu budget jer..
Lagi satu orang putih buat filem sbb dia tau filem dia global..
Boleh tayang kat kebanyakkan negara sbb bahasa walaupun cerita yang masuk kadang2 macam sampah jer..
Still kutipan dia memberansangkan..
Aku kagum dgn karya filem dari Kahbir Bathia..Afdlin Sahuki..Aziz M.Osman..dan Yasmin Ahmad
Personally aku rasa direktor dan producer yang lain buat filem hanya untuk puaskan majoriti selera penonton kat malaysia utk dapatkan semula pulangan modal pembikinan filem dan sedikit keuntungan..
Sorry..
Lain orang lain pendapatnya..
XD

Seri said...

nak tengok gak 2012....

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

DH..tak kisah la..itu kan pendapat u..i masih boleh terima..i pula suka tgk kat umah..pilihan kan banyak..nk kat panggung boleh, umah pun boleh..mana2 jer asal selesa..filem mesia byk berdasarkan kisah hidup..filem luar luar dari kisah hidup..layan jer la...

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Seri..nk tgk gi la panggung wayang terdekat..tkpun tggu cd jual tgk la..best ooo...

Nur Hazlin said...

woohoo , bile laa agaknyer abg lin nak bawak gi tengok cter nih :| .
tak sabar !

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

ngaaa~~ aku nak tgk citer ni ahad aritu tapi tiket sold out...bengangnyer~~

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Hazlin..tk per..cita tayang kat sebulan..nanti cik abang dapat cuti, paksa dia gi tgk..boleh insaf sekejap tau tgk cita ni..hehe..

♥♥♥akukahmilikmu♥♥♥ said...

Ayu..cita 2012 nie kan paling org tggu2 nk tgk..promote jer dh gempak..apa lagi..serbu la..tiket abis ek?tkper tggu lama skit nanti ada la tiket tu..gi jer pas seminggu tayang..org tk ramai kot time tu..

akim91 said...

mmg dorng ska putar belit hal ni tp kat tagged 2 bla aku ckp cm ni ada la sorg mamat 2(umr 16)blagak alim thap babun n trus mnyokong filem 2...skali aku sound dia smpai skrng blum blas lg..huhu

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

Akim..cool k..jgn marah2..klu dia trus sokong cita tu mmg dia tersangat BABUN..kan dah kena sound..padan muka dia..suka ati dia jer erk..tkper Akim..Sis sokong u 100%..

adol said...

best sangat ke? nie nak g tgk nie.. huhuhu

jejaka anggun said...

dah tgk dah.... sapa yg kaya raya jer selamat!!!

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

Adol..best la jugak..cita dia kan lain dari lain..terang2 bgtau konon cita ala2 kiamat..so gi la tgk best ker tak..nanti bgtau sara cmner erk..

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

Jejaka Anggun..biasa cita dia kan hanya memandang darjat jer..yg miskin tk dipeduli..sama mcm cita TITANIC..yg kaya selamat..miskin mati dlm ais..kejam kan..

Ieda the Rainbow Princess said...

Sara dh tgk..Adik Akak pun dh tgk..
Sara ckp best,Adik Akak pun ckp best..
Ape kate Akak??Xleh nk kate ape la
sbb lom tgk..Uwawaaaa..bile tah nk tgk..
X kuar2 umh lg neh..Weekend nie la kut..
InsyaAllah..Sara tgk online kt mane?

♥♥akukahmilikmu♥♥ said...

oo..Kak Ieda tk tgk lagi ek..tgk online jer..nanti sara bgtau kak ieda website dia ek..

Post a Comment

okies!!tulis je apa nak ditulis kat bawah nie!!

Be My Followers

Chat With Me

 
;